Vinterjacka bäst i test 2024 – Hitta varmaste vinterjackan

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

Är du en av de som ofta är frusen under vintern eller har svårt att hitta en riktigt bra vinterjacka? Lägger du tusentals kronor på vinterjackor varje år utan att bli nöjd? Eller gillar du variation och söker fler jackor till samlingen? Då bör du se hit!

Bästa dam vinterjacka:

Bästa herr vinterjacka:

-> Se hela testresultatet längre ned på sidan.

Är det dunjackor som är de bästa vinterjackorna?

Det är inte alltid så enkelt att hitta den bästa vinterjackan som håller dig så pass varm som du hade önskat. Och eftersom det ofta kan bli riktigt kallt här hemma, är det bra att välja en jacka som ger optimal värme. Den bästa vinterjackan är inte bara en jacka som kommer att hålla dig tillräckligt varm, utan den bästa vinterjackan behöver även kunna erbjuda komfort och bekvämlighet. Eftersom vi ofta har mycket kläder på oss under vintrarna vill vi helst använda jackor som är smidiga och bekväma för en optimal rörlighet.

Under vintern är det viktigt att du håller dig varm och frisk. Då vintern i Sverige kan bli väldigt kall, lång och rå bör du ha passande vinterjacka för detta väder. Men det är inte alltid enkelt att välja rätt jacka, ibland kan det bli för tunn, inte tillräckligt varm, inte vattentät eller bara inte alls som det var tänkt. För att du ska kunna hitta den bästa vinterjackan finns det en del saker att tänka på. Det är viktigt att du ser över jackans egenskaper för att kunna avgöra om den passar för ditt ändamål. Vare sig det är en jacka för skidsemestern, vardagen, till dig eller barnen så är det bra att ta reda på information och läsa på om jackan innan du tar ett beslut.

När du ska välja en vinterjacka och vill ha den bästa vinterjackan på marknaden behöver du också se över vad syftet med jackan är. Ska du ha den i uppe i fjällen eller hemma till vardagliga sysslor? Det här avgörande i ditt sökande av den bästa vinterjackan eftersom den behöver anpassas efter dina behov.

Letar du efter en jackan för en mer aktiv livsstil, kan även det vara förvirrande. För dig som är en aktiv person med smak för friluftslivet är det extra viktigt att lägga tid på att hitta den bästa vinterjackan just för dig. För ett friluftsliv och för en aktiv person är det extremt viktigt att hitta en jacka som kan erbjuda så mycket värme, isolering, smidighet, hållbarhet och komfort som möjligt. Då du inte vill bli begränsad i dina äventyr gäller det verkligen att kunna hitta något riktgt bra.

Genom att hitta den bästa vinterjackan för dig och dina behov, kan du ta det lugnt och njuta av dina vinteräventyr utan att bekymra dig över kyla, vind, snö, is eller regn.

Topp 5 bästa vinterjackor för damer 2024

1. Fjällräven – Women’s Nuuk Parka

Fjällräven har igenom åren varit ett märke med väldigt fina och varma vinterjackor, det är ett av Skandinaviens populäraste märken. De har hög kvalitet och är väldigt omtalade och omtyckta. Jackorna håller det de lovar och håller dig varm vinter efter vinter. Det finns många anledningar till att Fjällräven är så populärt och eftertraktat.

Varumärket erbjuder sköna, varma och hållbara produkter. Fjällräven har allt ett fjälliv kan tänkas behöva och erbjuder allt ifrån kläder till väskor.

Om du söker den bästa vinterjackan för dam 2023 så har du hittat rätt. Denna modell är en snygg syntetfodrad damparkas som effektivt stänger kyla, väta och vind ute. Snörjusteringen i midjan gör lättare att anpassa jackan för din storlek och smak. Med dess Micro loft-fyllning kan du hålla dig varm i växlande väder och vid riktigt låga temperaturer.

Jackan har även en fleecefodrad huva med avtagbar fuskpäls för att hålla huvudet varmt. Det riktigt praktiska med denna jacka är att den har många olika slags fickor, bland annat handvärmarfickor, två bröstfickor, rymliga bälgfickor, telefonficka med hörlursrutgång och mycket mer. Det finns många egenskaper som gör denna jacka till den bästa vinterjackan; den är snygg, bekväm, varm och håller dig torr i regn och rusk. Den här jackan är perfekt för dig som söker en hållbar vinterjacka för att ta långa promenader med hunden (eller katten), hämta barn på dagis, åka pulka eller bara ta dig runt i kylan.

Håll dig varm, torr och glad i vinter med den här stilrena parkasen. Vare sig om du behöver en vinterjacka för skidresan eller vardagen så är den här jackan en bra kandidat då den verkligen kommer att hålla dig varm, torr och frisk under hela vintern. Och med den utmärkta kvalitén kan du vara säker på att jackan kan användas år efter år utan några problem vid rätt skötsel. Det finns många fördelar med denna jacka som gör den till ett måste i vintergarderoben.

Fördelar

 • Rymlig (många fickor), passar utmärkt för dig som har många saker att ta med. Med alla dessa fickor och även specialfickor finns det utrymme för mycket förvaring i denna jacka.
 • En varm vinterjacka som kommer att hålla vid riktigt låga temperaturer i vinterkylan.
 • Jackan är vattentät och kommer även därför att hålla dig torr i regn och slaskigt snöväder.

Nackdelar

 • Syntetfodrad, kan vara en nackdel om man föredrar dunjackor.
 • Tvåvägs dragkedja, kan börja gå upp nedifrån efter en tids användning.
 • Kan vara svår att rengöra vid små fläckar och kommer att behöva lämnas in på kemtvätt.
Se pris

 

2. Peak Performance Down Liner hood jacket för kvinnor

Peak Performance är ett väldigt populärt varumärke runtom världen. Det är ett märke som ofta förknippas med kvalité, komfort, och gore-tex som är ett vatten- och vindtät tunt membran. Dock oavsett om produkterna består av gore-tex material eller inte så kommer du inte att bli besviken när du väljer att köpa en Peak Performance produkt.

Down Liner hood jacket är en kort dunjacka som passar perfekt för lite varmare vinterdagar. Den korta modellen gör det lättare att röra sig och ger en bättre komfort. Det är den ultimata jackan för dig som är aktiv och vill ha en varm jacka när du ska ut på bergsbestigning eller bergsvandring. Med den här jackan kommer du att hålla dig varm och torr under höst- och vinterhalvåret. Den är även ett utmärkt val för att ta med på skidresan och ett utmärkt val för dig som söker den bästa vinterjackan.

Denna jacka passar både för dig har en aktiv livsstil och fungerar även för dig som söker en jacka för vardagen. Ett utmärkt toppenval för dig som letar efter den bästa vinterjackan. Down Liner hood jacket består av 80% dun och 20% fjäder för det ultimata skyddet i kallt väder. Jackan har ordentliga fickor med dragkedja och elastiskt ärmslut som låser ut kall vind och blåst.

Och med en justerbar huva och ett hakskydd kommer den även att hålla huvudet och halsen varm, dessutom har den här snygga jackan även dubbla skit av dun för att ge maximal värme. Du kommer heller inte behöva oroa dig för smuts och fläckar då det enkelt går att tvätta jackan i maskin. Förutom att den är snygg att ha på sig, har jackan många fina karaktärsdrag som gör den till ett måste i vintergarderoben.

Vare sig du söker en jacka för bergsstigning, vandring, skidåkning eller för vardagen, är denna jacka ett väldigt bra val. Den är varm, bekväm, smidig och tar inte heller mycket plats i garderoben och är därför en favorit och även en kandidat för den bästa vinterjackan år 2023.

Fördelar

 • Dunjacka, består av 80% dun och 20% fjäder.
 • Varm
 • Vatten- och vindavvisande

Nackdelar

 • Jackan är kort
 • Inte så många fickor
 • Finns endast i svart
Se pris

 

3. Mammut Fedoz In Hooded Parka Women

Mammut är ett fantastiskt varumärke som tar hänsyn till vår planet och etik. Genom att försöka bidra med att hjälpa djurens välfärd och skapa produkter som inte lämnar spår eller påverkar miljön hjälper Mammut till med att värna om vår planet. Deras produkter tillverkas även med etiska riktlinjer i fabrikerna där man ser till att arbetarna ska få så bra arbetsvillkor som möjligt. Med detta blir Mammut inte bara till ett varumärke bland alla produkter och plagg av hög kvalitet utan även ett varumärke som värnar om människor, djur, miljön och vår planet.

Förutom företagets fina egenskaper att värna om människor och miljön är det också ett varumärke som erbjuder funktionella plagg för riktig kalla och blöta väder. Det är ett märke med en hel del olika produkter för ett aktiv livsstil som passar för bergsklättring, skidåkning, vandring och mycket mer. Mammut har sedan start inriktat sig på att skapa funktionella och hållbara plagg.

Mammut Fedoz In Hooded Parka Women passar utmärkt för både små och stora äventyr, den går att använda till vardags och att ha med sig i fjällen. Det är en värmande dunjacka tillverkad i vatten- och vindavvisande material. Och med hjälp av en tvåvägsdragkedja med vindslå på baksidan kommer den här jackan att hålla kalla och bitande vindar utanför kroppen.

Så oavsett om du söker en jacka att ha med på större vinteräventyr eller att ha för dina vardagliga sysslor kommer den här stilrena dunjackan vara ett toppenval.

Du kommer inte att behöva oroa dig över kyla, regn eller snö då du kommer att ha ett perfekt skydd med den här snygga Mammut jackan. Och med en justerbar midja kan du anpassa den till en bättre passform. Självklart har den även en stor och justerbar huva som går att anpassa efter önskvärd storlek och flera fickor för förvaring av personliga tillbehör.

Den här varmt vadderade, isolerade och multi-justerbara jackan kommer vara ett utmärkt val du inte kommer att ångra. Det som gör denna jacka ännu mer älskvärd är att den är tillverkad av återvunnet material. Mammut har använt återvunnet dun och fjädrar från tidigare produkter för att skapa denna snygga jacka. Det har inte heller använts några kemikalier i produktionsprocessen och istället tillämpades här en flourkarbonfri behandling för att skapa en ny vattenresistens.

I återvinningsprocessen används endast det dun och fjädrar som har kvalitet nog för att kunna återanvändas och det som inte går att använda omvandlas till ett väldigt effektivt gödningsmedel. Eftersom dun och fjädrar är rika på kväve blir det då ett utmärkt gödningsmedel och inget går till spillo.

När du köper den här stilrena jackan kan du ha ett gott samvete och även känna att du bidrar och hjälper vår planet, miljö, våra djur och alla arbetare runtom i fabrikerna. Den här jackan kommer inte bara skänka dig värme och glädje utan den kommer även att skänka glädje och värme till vår natur.

Fördelar

 • Miljö- och naturvänlig
 • Gjord på dun och fjäder
 • Vatten- och vindtålig

Nackdelar

 • Saknar reflexer
 • Ej avtagbar huva
 • Inga innermuddar för händerna
 • Finns bara i svart
Se pris

 

4. Patagonia W’s Jackson Glacier Parka

Patagonia är ett företag med filosofin: Live simply. Det är ett varumärke med högkvalitativa plagg och tillbehör som är funktionella. För det här märket är det inte viktigt att bara kunna ge oss människor ett varmare och bekvämare liv i olika väderlekar, utan för de är det även viktigt att värna om miljön. Patagonia försöker alltid att tillverka sina produkter på minsta skadliga sätt för miljön för att kunna bidra till en bättre natur och värld.

Så genom att köpa deras produkter kommer du inte bara att skapa en bekvämare vardag för dig själv utan du kommer även att bidra till ett arbete för en bättre miljö.

Den här jackan kommer att hålla dig varm, skön och torr oavsett vilket väder dagen har att bjuda på. Jackson Glacier Parka är en isolerande dunjacka med en slitstark och hållbar vattenavvisande utsida. Söker du en jacka för vardagsbruk eller en funktionell jacka så har du kommit rätt. Här finner du båda egenskaperna i ett och samma plagg.

Patagonia W’s Jackson Glacier Parka är utmärkt och stilrent val som kommer att finnas vid din sida hela vinterhalvåret ut. Med dess hållbara och mjuka 2-lagers polyesterskal kan du känna dig säker på att du inte kommer att bli besviken. Om du söker den bästa vinterjackan så har du hittat rätt. Dessutom är den tillverkad av 100% återvunnet gåsdun och 100% återvunnen polyester.

Den här vattentäta dunjackan kan du bära med ett rent samvete eftersom den är tillverkad i återvunnet material och har tillverkats med minimala mängder kemikalier, allt för att rädda vår natur. Du behöver heller inte vara orolig för att förlora kroppsvärme då jackan sjävklart har en isolerad och justerbar huva som kommer att hålla ditt huvud varmt och kroppsvärmen på plats.

Och för maximal effekt har den även en tvåvägsdragkedja som fungerar som ett värmeskydd. Den här varma och sköna jackan ser även till att hålla händerna varma med två rymliga handvärmarfickor, insidan av fickorna består av supermjukt foder för en maximal värme. Och Parkans fantastiska egenskaper tar inte slut här utan den har även en invändig mediakompatibel ficka för att ge utrymme för din mobil eller mediaspelare. Det finns mycket med den här jackan som bara gör den till ett måste under vintern.

Fördelar

 • Dunparkas
 • Miljövänlig och gjord med återvunnet dun
 • Vattenavvisande och slitstark

Nackdelar

 • Inga reflexer
 • Ej avtagbar huva
 • Ej justerbar midja
Se pris

 

5. Didriksons Nana Women’s Puff Jacket 2

Didriksons är Skandinaviens bästa märke för regn- och funktionsplagg. Det är ett märke med funktionella plagg i hög kvalitet som håller dig varm, skön och torr oavsett väderlek. Didriksons plagg är ett utmärkt val för dig som håller sig aktiv och är mycket utomhus. I över hundra år har varumärket och företaget hållit sig trogna till sin grundidé att förse människor med funktionsplagg som fungerar i alla typer av väder.

Denna jacka finns med på listan för den bästa vinterjackan 2023 med dess förmåga att effektivt släppa igenom fukt och överskottsvärme för att kunna vara hållbar i en aktiv livsstil. Dessutom är den tillverkad i vattenavvisande polyester med en matt yta, vilket är till stor fördel under de dagar regn och snö faller ner.

Med denna jacka kommer du att hålla dig både torr och varm under blötare dagar. Och med en fast huva samt en avtagbar syntetisk pälskrage kommer du att kunna behålla all kroppsvärme genom att även kunna täcka huvudet.

Om du söker en hållbar och funktionell vinterjacka, kan Nana Women’s Puff Jacket 2 vara det rätta alternativet för dig. Det är en snygg och vadderad jacka som kommer att hålla dig varm i de låga vintertemperaturerna. Jackan passar både för dig som har en aktiv livsstil och för dig som har en lugnare vardag.

Jackan ger även en tryggare känsla med dess snygga reflexdetaljer som gör dig synlig i mörkret och du slipper själv tänka på att ta på dig reflexer för att kunna synas när det är mörkt ute. Förutom de mindre reflexdetaljer har jackan även reflexer vid ärmslutet, dessa syns enkelt och smidigt till när ärmsluten viks upp.

Även händerna kommer att hålla sig varma med den här jackan då den har elastiska innermuddar med tumhål. Detta kan underlätta tillfällen då det finns stunder du blir tvungen att ta av dig handskar för olika ändamål, även under dessa stunder kommer dina händer att hålla sig varma och sköna med hjälp av jackans fiffiga funktioner. Den här snygga och funktionella jackan har även rymliga fickor för att kunna förvara plånbok, mobil, nycklar och busskort i fickorna. Med två fickor framtill och en inneficka kommer du kunna ha med dig dina saker i jackan, dessutom har alla fickor dragkedja för en bättre säkerhet mot ficktjuvar.

Och slutligen kan du köpa och använda denna snygga jacka med ett gott samvete då fodret är färgat med en teknik som sparar vatten, energi och mindre kemikalier vid tillverkning. Så den här jackan är inte bara funktionell, stilren och varm utan den är även snäll mot miljön. Med så många bra karaktärsdrag är den här jackan en värdig kandidat för den bästa vinterjackan på marknaden i år.

Fördelar

 • Miljövänlig
 • Har inbyggda reflexer
 • Håller huvud, händer och kroppen varm

Nackdelar

 • Ej vattentät eller vindtät
 • Ej justerbar midja eller stretch
Se pris

 

 

Topp 5 bästa vinterjackor för herrar 2024

1. The North Face Men’s Recycled Gotham Jacket

The North Face är ett välkänt varumärke som de flesta av oss känner till. Det är ett av världens största märken inom sitt område och grunderna för det här fantastiska varumärket gjordes av två vandrings-entusiaster år 1966. Varumärket producerar allt från kläder, ytterkläder till tält och väskor. Alla produkter och plagg är i toppkvalitet, slitstarka, hållbara, funktionella och stilrena. Det här är ett mångsidigt märke som passar för dig som söker plagg för extrema väder, vandring, bergstigning, klättring eller till vardags.

Den här supersnygga bomberjackan är perfekt för dig som vill ha något bekvämt, varmt och som gör en skillnad för miljön och naturen. Inte nog med att den är varm och skön så är den även tillverkad av återvunnen nylon.

The North Face bidrar till att gammalt plast får nytt liv igen vilket i sin tur leder till en bättre värld och samtidigt nominerar den här jackan till den bästa herr vinterjackan 2023.

Det här är en väldigt funktionell bomberjacka, med sina hela sju fickor blir den rymlig och du behöver inte oroa dig för dina personliga föremål eftersom det finns gott om plats. Förutom rymlighet är jackan även väldigt varm eftersom den består av dun.

Detta dun kan du bära med gott samvete då det är certifierat enligt Responsible Down Standard. Och detta innebär att djurens välfärd respekteras då det förbjuder tvångsmatning och plockning från levande djur. Förutom The North Face fantastiska arbete för naturen och planeten genom tillverkningen av den här jackan så kan du också känna dig säker på att du inte kommer att frysa i den.

Och du kan även förlita dig på att kunna använda den här jackan vinter efter vinter eftersom den är både slitstark och hållbar.

I den här vindtäta, vattenavvisande och andningsaktiva jackan kommer du kunna njuta av den härliga vintertiden utan någon oro över väder.

Med en avtagbar huva kommer du även att kunna hålla huvudet torrt och varmt i kyla och blött väder. Huvan har också en avtagbar krage i fuskpäls som kan ge dig extra värme i extrem kyla och vind. Och med en DryVent teknologi kan du känna dig trygg i att du kommer att vara varm och torr under hela vintern med den här otroligt snygga bomberjackan. Dessutom skyddar de ribbade ärmsluten och den täckta stängningen från att någon vind ska kunna ta sig igenom, vilket gör den ännu varmare då du kommer att behålla din kroppsvärme.

Det finns många fördelar med den här jackan som verkligen gör den till ett måste i vintergarderoben.

Fördelar

 • Gjord av återvunnet material
 • 80% dun, 20% fjäder
 • Gjord av certifierat dun

Nackdelar

 • Kort jacka
 • Finns endast i en färg
 • Ej vattentät
Se pris

 

2. The North Face Belleview Stretch Down Jacket

The North Face är ett världsledande märke inom sin rang. Varumärket skapades år 1966 av två vandringsentusiaster som ville skapa outdoor produkter för att förenkla friluftslivet. De skapar produkter med bra kvalitet, som är snygga, funktionella och som funkar i alla olika väder. The North Face producerar allt ifrån tält och väskor till kläder och skor. Produkterna passar för både vardagen och äventyr i extrem kyla, det är mångsidiga produkter som kommer att hålla dig nöjd väldigt länge!

Med stretchvävt tyg kommer Stretch Down Jacket att ge dig en obegränsad rörlighet och komfort.
Genom en fri rörlighet som denna kan du utforska bergen utan något som helst hinder. Med en smal passform är denna jacka främst skapad för skidåkning och äventyr i bergen. Men självklart går det även utmärkt att ha den till vardags.

Jackan består av 700 gåsdunsfyllning som kommer att se till att hålla dig varm under riktigt låga minusgrader och har även invändiga ärmsluten med resårband som ser till att stänga ut vind och kyla. Dunet som ha används vid produktionen av den här jackan är certifierat av Control Union och ser till att hålla sig till Responsible Down Standards villkor. Det här innebär att man ser efter djurens välfärd och att inga djur plockas levande eller tvångsmatas.

Det finns många bra egenskaper med den här snygga jackan från The North Face. Ett av de smidigaste egenskaperna med jackan är att du enkelt kan att vika ihop den och att ha med dig i fickan. Den är så pass kompakt att du enkelt kan ta med den som en extra jacka! Och med två fickor kan du även värma händerna om du skulle råka glömma handskarna hemma!

Fördelar

 • Obegränsad rörlighet och komfort
 • Certifierat gåsdun av toppkvalité
 • Lätt och smidig att ta med sig i fickan eller resväskan

Nackdelar

 • Ingen huva
 • Ej vattentät
 • Få fickor och inga vindslån
 • Finns bara i en färg
Se pris

 

3. Haglöfs V Series Mimic Hood Men

Varumärkets vision bygger på att inspirera folk att ta sig ut i naturen. Haglöfs erbjuder komfort, värme och funktionella produkter för alla typer av väder. Drömmen var att förenkla och underlätta för de som är tvungna att vara utomhus och det är precis vad varumärket har åstadkommit under åren. Det är ett innovativt och nyfiket företag som hela tiden strävar efter förbättring av sina produkter för att kunna göra det enkelt för dig att vara mer ute i naturen. Med företagets pålitliga, funktionella och hållbara produkter och plagg kommer du aldrig att bli besviken. Du kan känna dig säker på att oavsett snö, regn, vind och kyla kommer du alltid att vara varm, torr och bekväm med Haglöfsprodukter.

V Series Mimic Hood är en innovativ jacka som kommer att ge dig maximalt skydd i kylan. Den här jackan har en fiffig funktion som leder bort kroppens egen värme och fördelar den för att du ska kunna hålla dig så varm som möjligt. Den är även fylld med något som kallas för Mimic Platinum, vilket är ett isolerande och högfunktionellt syntetmaterial. Det här är den perfekta jackan att ha med sig på äventyr under vintern, då det är en vindtätt och vattenavvisande jacka som andas. Med V Series Mimic Hood kan du njuta av bergsklättring, vandring, isklättring, skidåkning och andra aktiviteter ute i kylan utan att behöva frysa eller bli blöt. Väldigt passande för dig som söker bästa vinterjackan, då denna jacka är svår att slå!!

Jackan besitter även en fantastisk egenskap när det gäller fukthanteringen. Denna egenskap ser till att hålla dig extra torr i det blöta vädret. Med en kombination av bekväm design, maximal värmebalans och isolering har den här jackan alla egenskaper som krävs. Den är passande för både dig som är äventyrlig och dig som söker en vintersäker jacka. Med den bekväma och justerbara huvan behöver man inte heller oroa sig för att huvudet ska utsättas för vind eller kyla. Och en isolerad slå bakom blixtlåset hjälper till att motverka köldpunkter. Även de elastiska banden i ärmsluten hjälper till med att hålla ute kalla vindar för att ge ett optimalt skydd under blåsiga dagar.

Det finns många anledningar som gör den här jackan till ett toppenval för dig i vinter. Den här jackan erbjuder överlägset värme och vindskydd vilket bara gör den till ett måste! Dessutom är den även fjäderlätt vilket skapar en bättre komfort än andra varma jackor som kan vara riktigt tunga och jobbiga att ha på sig. Jackan har även två handfickor samt en bröstficka.

Fördelar

 • Optimal värmebalans
 • Bekväm och fjäderlätt
 • Överlägset vindskydd
 • Passar extra bra till den som hejar på sportlag med svart och gult

Nackdelar

 • Ej dun
 • Ej stretch
 • Inga reflexer
 • Finns bara i en färg
Se pris

 

4. Didriksons Drew Usx Parka 4

Didriksons är ett varumärke med expertis inom hållbara, funktionella, regnkläder för alla i familjen. De erbjuder kläder för alla olika väder och du kan alltid förlita dig på att hålla dig varm och torr med Didriksons produkter. Det är ett av Skandinaviens största varumärken inom funktionella outdoor plagg av toppkvalité. Didriksons produkter är hållbara och slitstarka och kommer därför att hålla dig och hela familjen varma år efter år.

Drew Usx Parka 4 är en 100% vind- och vattentät jacka som kommer att hålla dig riktigt varm och torr i låga temperaturer och under blötare dagar. Den är tjockt vadderad och tillverkad i ett mjukt polyestermaterial. Med sina väldigt många fördelar är den här jackan bland de bästa herr vinterjackorna på marknaden. Vare sig du vill ha med dig jackan i fjällen eller hemma till vardagens sysslor kommer du inte att bli besviken. Och avsett om det blåser mycket, regnar, snöar eller bara är väldigt kallt ute så kommer du att kunna röra dig fritt utan att bli påverkad av vädret.

Du kan även känna dig trygg i mörkret då jackan har reflextryck och reflexdetaljer som ser till att du syns.

Den här stilrena parkasen kommer även att hålla huvud och händer varma, då den har härliga muddar med tummhål. Och med en snygg, fast och justerbar huva kommer även huvudet ha skydd i skiftande väder. Den har också en justerbar midja för en bättre och anpassad passform och ärmsluten som kan justeras för att ge maximalt skydd mot kyla och vind.

Det som gör den här jackan ännu mer attraktiv och till en värdig kandidat för den bästa vinterjackan är att den även är snäll mot miljön.

Och förutom att jackan är funktionell och skyddar mot kyla, vind, regn och snö är den också tillverkad med en solution dye teknik vid färgning av produkten. Solution dye teknik innebär att man sparar på vatten och energi vid framtagning av produkten och det används mindre kemikalier i den här processen. Detta gör den här jackan till ett absolut måste!

Du kommer absolut inte bli besviken med den här snygga parkasen, du kommer att kunna hålla dig varm vinter efter vinter. Och dessutom har den 6 st fickor som ger möjlighet dig till att ha med dina personliga tillbehör som mobil, nycklar, plånbok och pass.

Fördelar

 • 100% vatten- och vindtät
 • Har muddar med tumhål för händerna.
 • Har reflexer

Nackdelar

 • Ej dun
 • Passar ej för skidåkning (jackan är lång)
 • Ingen päls runt kragen på huvan.
Se pris

 

5. Marmot Men’s Guides Down Hoody

Ett varumärke med expertis inom funktionella outdoor produkter. Marmot startades som en klubb för isklättring men idag är de ett av världens största varumärken inom produkter och plagg inte bara för isklättring men även för bergsklättring, vandring och flera vintersporter. Marmot tillverkar allt från tält, sovsäckar till skor och ytterkläder av hög kvalité.

Den här lättviktiga, tunna jackan är både bekväm och varm. Guides Down Hoody är tillverkad för en maximal rörlighet samtidigt som den skyddar dig mot snö, regn, vind och kyla. Dessutom är jackan fylld med vattenavvisande dun som ser till att hålla dig så torr som mjöligt när det är blött ute. Den här tuffa jackan är tillverkad av slitstarkt ristop vilket gör den väldigt hållbar.

Du kan använda den här jackan som förstärkningsplagg under riktigt kalla dagar vid bergsklättring, vid skidåkning eller vid någon annan utomhus aktivitet. Självklart passar den även som en vardagsjacka. Det är en riktigt bekväm jacka som ger skön komfort och är ett utmärkt val om du letar efter den bästa vinterjackan.

Med Angel Wing Movement mönsterkonstruktion kommer den här snygga jackan att ge dig en full rörelsefrihet. Tack vare den här tekniken kommer du att kunna sträcka på dig och röra på dig utan att den åker upp. Detta skapar mer värme då varken rygg eller mage blir blottade för kyliga vindar.
Med en rejäl vindslån på insidan av dragkedjan och justerbara ärmsluten blir jackan ännu mer vindtät för att kunna hålla dig riktigt varm.

För dig som är väldigt aktiv är den här jackan ett riktigt kap som du inte vill missa. Den har även en snygg huva med en fin passform som kommer att skydda huvudet mot kyla och blåst. Även händerna kommer att hållas varma då den också har två handvärmarfickor.

Och i dess bröstficka och en invändig säkerhetsficka kan du tryggt förvara allt du behöver att ha med dig när du är ute på äventyr.

Den här lätta och smidiga jackan är ett riktigt måste för dig som söker en bekväm och rörlig och samtidigt varm vinterjacka. Du kommer inte att bli besviken med en jacka som denna, dessutom kommer du att kunna använda den år efter år innan den blir för sliten.

Fördelar

 • Maximal rörelsefrihet
 • Vattenavvisande dun
 • Smidig, tunn och lätt men varm
 • Finns i två varianter med två färger

Nackdelar

 • Inga reflexer
 • Få fickor
 • Ej avtagbar huva
Se pris

 

Viktigt att tänka på när man ska köpa en vinterjacka

Det finns en del egenskaper det gäller att hålla utkik efter när man ska hitta den bästa vinterjackan. Eftersom det finns många varumärken och jackor på marknaden så kan det vara svårt att hålla reda på vad de olika producenterna erbjuder.

Många gånger lockar även utseendet mer än egenskaperna och då är det viktigt kan kunna ta ett beslut baserat på vad syftet med jackan är.

Vill du vara helt säker på att du hittar rätt vinterjacka är det bra att först kolla upp olika alternativ och därefter se även jackornas olika egenskaper. Det här hjälper dig att kunna hitta den jacka som passar bäst för dina behov. Så för att hitta den bästa vinterjackan som passar för dig, gäller det att se över alla detaljer, egenskaper och funktioner en jackan har att erbjuda.

Se till att börja leta efter din vinterjacka i god tid så att du kan ta reda på så mycket som möjligt om de olika produkterna innan du gör ditt slutliga val!

Kvalité och material

För att kunna hitta den vinterjackan som passar dig bäst bör du främst funderna på vad syftet med jackan är. Men oavsett om du vill ha en jacka till roliga och äventyrliga vinteraktiviteter eller en varm vinterjacka till vardagen är det viktigt at välja något som är hållbart och av bra kvalité.

Genom att välja en jacka som är tillverkad i slitstarkt och hållbart material kommer du kunna använda den en mycket längre tid.

Vinterjackor kan kosta en del och det är inte alltid roligt att spendera de pengarna och därför är det bra att välja en jacka som kommer att vara hållbar.

En bra kvalitet innebär också att man använder sig av material som ger komfort, är bekvämt, isolerar värme, är vindavvisande och vattentät. Dessa egenskaper bidrar till att du kommer att kunna hålla dig varm och torr under kyliga vinterdagar.

Det gäller också att kunna skilja på material som är vattenavvisande och de som är vattentäta. Vattentät innebär att materialet ser till att stänga ute vatten och den inte kommer att kunna bli blöt. Men ett vattenavvisande material kommer, precis som det låter att avvisa vatten men det är ändå möjligt för den att bli blöt. Beroende på vad du ska använda jackan till är det viktigt att ta reda på dessa egenskaper när du ska köpa den bästa vinterjackan.

För att kunna hitta den allra bästa vinterjackan bör du också se över jackans smådetaljer. Det kan vara bra att veta om jackan har fickor för förvaring av dina personliga saker som du vill ha med dig. Och självklart är det även bra om jackan har huva så att huvudet kan skyddas i olika väder. Många jackor har även muddar med tumhål eller vadderade handfickor som ser till att hålla händerna varma och sköna. Och sist men inte minst är det ju också riktigt bra om jackan har reflexer för att du ska kunna vara synlig i mörkret.

Isolering och fyllning

När du letar efter den bästa vinterjackan är det viktigt att se över alla olika funktioner och egenskaper en jackan kan erbjuda. För kunna avgöra om en vinterjacka kan hålla dig varm eller inte bör du också ta reda på vad jackan har för isolering och fyllning.

Det finns många syntetiska material idag som är gjorda för att kunna hålla dig riktigt varm i låga minusgrader. Därför behöver du inte alltid välja en vinterjacka som är gjord på dun. Men självklart är dun och fjäder ett val du kan känna dig säker med, då dessa håller mycket bra i kyla.

Ska du köpa en dunjacka gäller det däremot att du tar reda på vad det är för typ av dun. För att kunna vara snäll mot naturen och våra djur använder sig de flesta företag idag av dun som är certifierat eller återvunnet. Certifierat dun innebär att djuren behandlas med respekt och omsorg och att de inte heller tvångsmatas eller plockas levande. Det är bra att kolla upp vad för slags dun jackan du väljer innehåller för att kunna bidra till ett bättre arbete för miljön, planeten, naturen och djuren.

Många företag ser även till att använda sig av återvunnen polyester, mindre kemikalier vid färgning och tillverkning och sparar på vatten vid produktion processen. Allt för en miljövänligare värld att leva i!

Vad kostar en vinterjacka?

Vad en vinterjacka kostar kan variera ganska mycket. Men när du söker den bästa vinterjackan på marknaden så får du även vara beredd på att den kan kosta lite mer. Precis som andra produkter beror priset på kvalité och att vilja hålla sig varm under vintern är ju en självklarhet.

Vinterjackor kan kosta allt ifrån några hundra lappar upptill flera tusen kronor. Prisskillnaderna beror oftast på material, tillverkning, fyllning, funktion och detaljer.

Om du söker något som är hållbart, varmt, vindavvisande och vattentät kan det komma att kosta lite mer. Och det kan det vara värt då du kommer att hålla dig varm, skön och torr oavsett vad vädret har att bjuda på.

Genom att investera i en bra vinterjacka har du inget att oroa dig för när det är extrem kyla, vindar, vid regn eller snö. Oavsett om du är hemma eller ute på äventyr i bergen eller skidbackarna kommer du att kunna känna dig nöjd och glad över din investering. Köper du en jacka som endast kostar några hundra lappar kommer den troligtvis inte att vara lika funktionell, hållbar eller varm som en dyrare jacka.
Några tusenlappar för en extra komfort och optimal värme är något du inte kommer att ångra. Och dessutom kommer du att kunna använda den i några år framåt.

1 reaktion på ”Vinterjacka bäst i test 2024 – Hitta varmaste vinterjackan”

 1. Pingback: Frilufts.se är nu en del av Outdoorlivet.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *