Vandring & Natur

Frilufts.se är nu en del av Outdoorlivet.se

Frilufts.se är Friluftsfrämjandets gamla hemsida. Friluftsfrämjandet är kända för att skapa roliga, trygga och lärorika friluftsäventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla. Friluftsfrämjandet valde 2008-2009 att byta till sin nuvarande webbadress och Outdoorlivet.se har fått den stora äran att förvärva Frilufts.se. Outdoorlivet.se har som mål att underlätta …

Frilufts.se är nu en del av Outdoorlivet.se Läs mer »

vindskydd

Bygga vindskydd – Så gör du

När du är ute i skogen finns det inget som liknar känslan av att sova under en stjärnhimmel. Men om du vill komma nära naturen behöver du mer än bara en sovsäck; du behöver ett skydd. Lyckligtvis finns det många olika sätt att bygga ett skydd, så du kan välja det som passar bäst för dina behov. Om du letar efter en snabb och enkel lösning kan du använda en tarp eller en presenning. Men om du är ute efter något mer rustikt kan du bygga ett skydd själv med hjälp av naturmaterial. Oavsett vilket sätt du väljer är byggandet av ett skydd ett utmärkt sätt att komma nära naturen och sova under stjärnorna.

Naturnära sevärdheter att göra i Göteborg

I Göteborg finns många sevärdheter, både för dig som vill ha naturupplevelser och dig som är sugen på urbana upptäcktsfärder. Dessutom är det en stad som är enkel att ta sig till med buss, tåg eller till och med båt eller flyg. Det råder helt enkelt ingen brist på saker att att göra i Göteborg.

De bästa naturupplevelserna att göra i Stockholm!

Stockholm är såklart Sveriges mesta och bästa storstad. Det betyder dock inte att den saknar naturupplevelser. Bara en halvtimme från Stockholm kan du hitta några av landets finaste och mest omväxlande naturupplevelser. För dig som är intresserad av natur finns det alltså gott om att göra i Stockholm. I det här inlägget hittar du tipsen på de bästa naturnära upplevelserna du hittar i Stockholm med omnejd. Tipsen sträcker sig från platser som ligger centralt i Stockholm, till sådana som finns i omnejden och ut i skärgården.