Om oss

Om oss outdoorlivet på tur

Ett kärleksfullt brev till naturen

Livet i stan är inte riktigt samma som när man är ute i skog och mark. Naturen har en helt annan känsla. Med vinden i håret, doften av mossa och barr i näsan. Överallt intryck att minnas och ta in. Det är dit vid längtar att ta oss så snart vi kan och så fort vi har möjlighet. 

Och det är ute i skog och mark du hittar oss när vi inte skriver och donar med just Outdoorlivet.se. Vandrandes längs med vandringslederna i något av många naturreservat eller på väg upp för berget (eller nerför), eller ute till sjöss. De finns många häftiga platser att utforska, och vi vill uppleva dem alla!

Men varför just skogen? Skogen är en plats för avkoppling och eftertanke. En plats för styrka och äventyr. Platsen där fantastiska historier skapas och återberättas. En plats med magisk dragkraft och med logiska styrkor.

Svenskars naturvanor

31%
Varit ute i skog & mark för naturupplevelse mer än 20 gånger
35%
Kvinnor som är ute i skog & mark minst en gång i veckan
31%
Män som är ute i skog & mark minst en gång i veckan

Ovan data avser de senaste 12 månaderna. Källa: SCB.seFolkhälsomyndigheten.se

Det finaste vi har

Naturen är på många sätt och vis det finaste vi har. Det är en plats för vila, för träning, för avkoppling och äventyr. Det är något som ska vårdas, tycker vi i alla fall. Naturen är plats där alla kan höra hemma, oavsett bakgrund eller kultur. 

En löprunda i skogen, eller svampplockning. Bergsklättring, långfärdsskidor på isen eller fjällvandring. Naturen kan vara precis det som passar just dig. I alla tider har skogen varit utflyktsmål för både unga och gamla.

Vad väntar du på? Ta för dig av vår fina natur redan denna vecka. Upptäck friluftslivet!

Historisk bild av två män på ett fjäll
Två män i fjällmiljö, Abisko. 1910

Frågor?

Det finns så många saker att upptäcka i skog och mark. Om du undrar något kan du kontakta oss på info@outdoorlivet.se, eller lämna en kommentar direkt på det inlägg du har frågor om. Vi återkommer till dig så snart vi kan. Vi hoppas du hittar mycket rolig och intressant läsning hos oss.