Cyklop bäst i test 2024 – Hitta bästa cyklop

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

Det finns många olika cyklop av många olika märken, men vilket är bäst? Vi är nog många som köpt oss ett billigt cyklop på semester i en liten butik vid stranden som vi använt en sommar och sedan lämnat efter oss. Men om du nu skulle vilja dyka mer, och på en seriösare nivå eller kanske bara ha ett bra cyklop som håller under mer än en sommar så är det viktigt att hitta ett som passar. Då är det bra att kika på de cyklop som fått bäst i test i år för att få bra hjälp. Eller så kanske du är en erfaren dykare som är sugen på att prova på ett nytt cyklop. Då är det smart att börja med att kika på just de cyklopen som är bäst i test i år.

Vare sig om du är en erfaren dykare eller snorklare eller någon som vill ge snorkling en chans och prova på något nytt så är det viktigt att hitta det bästa cyklopet för dig. Det finns många olika cyklop i olika material som görs, silikon och glas eller plast. Vad det är du vill använda cyklopet till bestämmer vad du ska fokusera på när du köper ett cyklop. Det finns olika passformer och storlekar på cyklop, och för att ta reda på vilken just du ska ha är det viktigt att prova lite olika. Om du aldrig haft på dig ett cyklop är det svårt att veta vilken storlek du har, och det finns ju inget annat sätt att ta reda på det än att prova sig fram.

Sedan finns det även olika typer av cyklop. Det finns de mer klassiska maskerna som vi är mer vana att se, de som täcker ögon och näsa. Men det finns även cyklop där hela ditt ansikte täcks för att ge dig ett brett synfält och en unik upplevelse när du dyker.

Om det är så att du är en erfaren snorklare som vet att du kommer att använda dig mycket av ditt cyklop kan det vara värt att investera i ett som du vet kommer att hålla länge och passa dig perfekt. Även som nybörjare finns det mycket att tänka på när du ska köpa sitt första cyklop. Det finns olika viktiga faktorer att tänka på och det viktigaste är att se till så att det sitter bra och är gjort av bra kvalité.

Vi har testat ett flertal cyklop för att ge dig en guide till de cyklop som är bäst i test i år. I artikeln finns det beskrivningar om fem olika cyklop från märkena Mares och Seac. De cyklop som vi anser är bäst i test i år är olika, både i pris och funktion för att du ska kunna hitta något som passar dig. Längre ner i artikeln finns även lite tips på vad du ska tänka på när du köper ett cyklop.

Topp 5 bästa cyklop 2023

1. Mares X-Vision

Mares X-Vision är ett cyklop som har ett unikt utseende. Maskens smidiga form ger den även ett modernt utseende och gör så att du inte känner dig stor och klumpig under vattnet. Det är viktigt att inte ha ett för stort cyklop så att du känner dig smidig och flexibel när du dyker. Simmasken erbjuder ett brett synfält som gör det enkelt för dig att kunna se mycket under vattnet när du snorklar. Ett ökat synfält gör snorklingen eller dykningen till en bättre upplevelse, det är även viktigt att se så mycket som möjligt under vattnet. Denna mask har faktiskt ett ökat synfält på 20%.

Cyklopets glas är gjort av tempererat glas. De flesta maskerna i dag görs med tempererat härdat glas för att ge dykaren så mycket skydd och en så bra syn som möjligt under dykningen. Runt glaset finns ett band som lätt och bekvämt håller masken på plats. På baksidan av cyklopet, det vill säga bandet som lägger sig på ditt bakhuvud, har bandet en oval form. Detta för att ge ett ökat stöd till masken. Det hjälper också till så att cyklopet sitter bra på dig och så att du inte ska behöva justera bandet under din dykning. Bandet är såklart även justerbart så att du kan justera det till den perfekta passformen innan du dyker ner i vattnet. Bandet eller tätningen som det även kallas lägger sig även mot din panna bekvämt för att skydda mot vattenintag. Så är det även vid näsan och överläppen. Masken har en bra passform som sitter tätt åt så att inget vatten ska ta sig in när du använder dig av masken under vattnet. Det går även att köpa till optiska linser till denna mask vilket gör det till den perfekta masken för dig som behöver det.

Det här är det cyklop som fått bäst i test i år enligt oss. Det sitter bekvämt, har en snygg och modern design som passar de flesta och är utav bra kvalité som kommer att hålla dig under en lång tid. Cyklopet kommer även i flera olika färger, de färger som finns är helsvart, svart med en limegrön ram, svart med en vit ram och genomskinlig med en blå ram. Nackremmen som har en oval form ger dig extra stöd under dykningen och gör så att cyklopet sitter så bekvämt som möjligt.

Fördelar

 • Cyklopet har kompakta spännen och bra passform.
 • Cyklopet kommer i flera olika färger.
 • Det går att köpa till optiska linser till cyklopet.

Nackdelar

 • Cyklopet har stadiga men något tunna band, så om du föredrar tjockare band är denna inte perfekt för dig.
Se priset!

 

2. Mares Sea Vu Dry+

Detta cyklop är precis som den föregående, ett cyklop från tillverkaren Mares. Sea Vu Dry+ har dock en väldigt annorlunda design än vad X-vision har. Sea Vu Dry+ är en heltäckande snorkelmask istället för den klassiska formen vi är vana att se cyklop i. Det vill säga det är ett cyklop som täcker hela ditt ansikte, och som även har ett inbyggt andningsrör. Detta är en väldigt rolig och säker mask som passar dig som är en erfaren dykare lika bra som det passar dig som är nybörjare.

Masken är utformad för att minska uppbyggnaden av CO2 i masken, både med synliga och tekniska innovationer på masken. Cyklopets lins är platt så att du ska få ett så brett och stort synfält som möjligt. Med en platt lins istället för ett runt så undviks även optiska förvrängningar, vilket gör att du ser allt normalt och utan problem när du snorklar med denna mask. Cyklopet sitter skönt och bekvämt på ditt huvud med justerbara band som lägger sig bekvämt och säkert på ditt bakhuvud. Det finns även en tätning runt masken som lägger sig runt ditt ansikte. Tätningen sitter bekvämt och inte allt för hårt, samtidigt som det ser till så att det inte kommer in något vatten i masken. Vilket är väldigt bra så att du slipper få vatten i masken när du dyker.

Masken finns i en färg, den är genomskinlig med en blå ram runt maskens glas. Andningsröret har en orange topp för att du ska vara extra synlig i vattnet och när du kommer upp för att andas. Mares Sea Vu Dry+ kommer även i olika storlekar så att du kan hitta just den storleken som passar ditt ansikte så bra som möjligt. Det är viktigt att cyklopet sitter som det ska under dykningen, så det är ett plus att cyklopet finns i olika storlekar.

Mares Sea Vu Dry+ kom på andra plats när vi testade viket cyklop som är bäst i test just för att det är ett annorlunda cyklop. Cyklopet har en funktion som många uppskattar, just för att det finns ett sånt brett synfält som möjligt och ett inbyggt andningsrör. Masken är väldigt enkelt att använda även om den kanske ser stor och komplicerad ut. Vem som helst kan använda sig av den här masken, även om den ser ut som något endast en professionell dykare skulle ha användning av. Det platta glaset gör så att den har en smidig design även om den täcker hela ditt ansikte, till skillnad från ett mer klassiskt cyklop som täcker ögon och näsa.

Fördelar

 • Cyklopet har en unik design.
 • Cyklopet har ett brett synfält.
 • Cyklopet har inbyggt andningsrör.

Nackdelar

 • Luftröret är inte lika långt som det normalt är när man köper det till ett klassiskt cyklop.
Se priset!

 

3. Mares X-Vision Ultra Liquidskin

Även detta cyklop, som hamnat på tredje plats i vårt test om det bästa cyklopet i år, är ifrån Mares. Det här cyklopet har en liknande design som det första cyklopet, Mares X-Vision. Även det här cyklopet ger dig ett brett synfält under vattnet, vilket är väldigt bra. X-Vision Ultra Liquidskin är speciellt utformat för att minska det tryck som du kan få ibland när du dyker i näsan. Det är även för att ge dig en extra komfort. Detta cyklop är bäst i test för dig som lätt eller ofta känner av ett tryck i näsan när du dyker.

Masken är tillverkad med ett Bi-Silicone-material som är ett exklusivt material. Bi-Silicone-material är ett något hårdare material, och det har använts för att se till så att cyklopet inte ska förlora sin form. Cyklopet har även en mjukare tätning som lägger sig bekvämt mot ditt ansikte. Med hjälp av den mjukare tätningen ses det till så att masken sluter tätt och inte släpper in något vatten. Den mjukare tätningen gör även så att cyklopet skönt formar sig efter ditt ansikte och får en mer personlig passform. Cyklopet som är en liknande modell som X-Vision cyklopet har precis som den ett band som bekvämt och praktiskt lägger sig på din panna, näsa och överläppen för att skydda mot att vatten ska komma in i masken. Detta cyklop har också ett justerbart band som lägger sig på ditt bakhuvud med en oval form, för att ge en bra passform och ökat skydd mot att masken skulle glida av eller inte sitta som du önskar när du använder den. Cyklopet kommer i en färg, den är svart med röda detaljer. De röda detaljerna gör att du syns extra bra när du dyker, både av andra dykare eller båtar lite beroende på vart du dyker, vilket ger ett litet extra skydd till dig.

Anledningen till att detta cyklop är på tredje plats i vårt bäst i test är för att cyklopet har en väldigt bekväm passform som gör det både kul och bekvämt att använda cyklopet. Ett stort plus som masken har, och som gör att den är väldigt bra är även att masken är designad för att minska tryck i näsan som ibland kan uppkomma när du dyker. Tryck i näsan är något som många dykare tycker är jobbigt. Det kan även vara något som känns ovant för nya dykare och då kan det vara bra med det här cyklopet. Masken är gjord i ett material av hög kvalité som är både bekvämt mot ditt ansikte och som kommer att hålla en längre tid.

Fördelar

 • Cyklopet minskar tryck mot näsan.
 • Cyklopet är gjort i ett exklusivt Bi-Silicone-material.

Nackdelar

 • Cyklopet kommer endast i en färg.
Se priset!

4. Seac Unisex – Vuxna Italia Dykmask

Seac unisex – vuxna Italia dykmask är en mask som passar vuxna. Cyklopet har en unisex design som passar till både mer professionella, fritidsdykare och nybörjare. Cyklopet är en funktionell mask av hög kvalité. Masken är tillverkad av polykarbonat som är ett väldigt tåligt och bra material. Masken har även två siktskivor som är 3 mm tjockt, och är gjort av ultrasklart glas. Det finns även siktskivor på cyklopet som är speglade och transparenta, vilket är bra för att det ökar ljusstyrkan och synvidden under vattnet. Det går även att köpa till optiska linser till cyklopet vilket är väldigt bra för de som är i behov av det. Låskuddarna som finns på cyklopet är gjorda av förkromad metall och skruvarna på masken är även gjorda av rostfritt material för att de inte ska rosta och då riskera kvalitén och hållbarheten på masken som kommer att vara blöt många gånger under längre tider.

Cyklopet är även gjort av ett allergivänligt silikon vilket är väldigt bra. Detta är det bästa cyklopet i test för dig som vet att du lätt får allergi av vissa material. Silikonet är även ett väldigt mjukt material som är bekvämt att ha på sig under en längre tid. Cyklopet har även justerbara band som gör att du enkelt kan få den perfekta passformen. Maskens silikon tätning är något större och lägger sig bekvämt mot pannan. Cyklopets ram är även väldigt robust och hållbart vilket är bra för maskens hållbarhet. Cyklopet finns i flera olika färger som svart med röda detaljer, svart med blåa detaljer och genomskinligt med blåa detaljer. Cyklopet finns även i flera olika storlekar vilket gör det enkelt för dig att hitta just den som passar dig bäst, speciellt om du ska prova ett nytt märke eller köpa ditt första cyklop.

Detta cyklop är på fjärde plats i vårt bäst i test för att det är ett bra cyklop som är gjort av bra material. Det är ett cyklop som sitter bekvämt och maskens något mjukare silikon tätning gör att masken har en väldigt skön passform. Det är även ett stort plus att cyklopet är gjord av ett allergivänligt silikon, just för att vem som helst då kan använda den här masken. Mer eller mindre alla nya cyklop som görs i dag görs av ett mer allergivänligt material än de äldre cyklopen. Förut var det vanligt att cyklop tätningen gjordes av PVC som kan framkalla allergi. I dag görs de med silikon istället som inte framkallar allergi. Men även detta är något du ska tänka på när du köper ett cyklop, och speciellt om du tidigare fått en allergisk reaktion av liknande material eller ett annat cyklop du använt.

Fördelar

 • Cyklopet är gjort av ett allergivänligt silikon.
 • Cyklopet har en bekväm passform.

Nackdelar

 • Cyklopet har inte ett så brett band runt huvudet.
Se priset!

 

5. Seac unisex – Vuxna Italia Dykmask

Även detta cyklop är från Seac och är även det ett unisex cyklop för vuxna. Precis som cyklopet ovan så passar denna masken utmärkt för både professionella dykare som det gör hobbydykare och nybörjare. Cyklopet är av bra kvalité och är gjort i ett bekvämt och hållbart material. Du kommer troligtvis att ha på dig ditt cyklop under en längre tid och flera gånger så det är viktigt att ha ett cyklop av bra material och som sitter bekvämt. Det här cyklopet är ett väldigt bekvämt cyklop som sitter bra, säkert och skönt.

Även denna mask är gjord av ett allergivänligt silikon som är mjukt och sitter bekvämt mot ditt ansikte och bakhuvud. Den lite högre och bredare tätningen som hamnar på din panna sitter bekvämt med säkert så att det inte kommer in vatten i masken när du dyker. Det är väldigt viktigt att hitta en mask som har en bra tätning. Ett cyklop som är både bekväm och som inte släppen in vatten. Detta cyklop från Seac är bra på att hålla vatten ute tack vare en bra tätning. Samma silikon finns även för att skydda näsan, där lägger sig tätningen i linje med din överläpp och runt på kinden. På vardera sida av cyklopet finns det även vipp- och hopfällbara hakar. De är där för att ge ytterligare komfort när du bär masken. Cyklopet har även justerbara band som sätter sig bekvämt mot ditt bakhuvud. Banden är något tunnare men på ditt bakhuvud lägger sig två band för extra stöd. Men det är en smakfråga om du vill ha något bredare eller tunnare band på ditt cyklop. Det finns de som föredrar tunnare band och de som föredrar tjockare band.

Precis som den tidigare masken från Seac är även denna mask tillverkad av polykarbonat, och masken har två siktskivor, som 3 mm tjocka glas. Masken har även speglande siktskivor. Siktskivorna är bra för att de ökar synvidden på masken, det ger även masken en ökad ljusstyrka under vatten, som är väldigt bra. Cyklopet kommer i olika färger som svart med blåa detaljer och svart med röda detaljer. Masken kommer även i ett flertal olika storlekar så att du enkelt hittat den storleken som sitter perfekt på dig.

Seac unisex – vuxna Italia dykmask är på femte plats i vår rankning av de cyklop som är bäst i test för att det är en bekväm och snygg mask som kommer att hålla länge. Det är en mask som är gjort i bra material, och som har flera olika bra funktioner, så som justerbara band och speglade siktskivor. Ett plus är även att det går att köpa till optiska linser till masken. Detta är det cyklopet som är bäst i test för dig som är osäker på vilken storlek du behöver och för dig som vill ha en skön passform.

Fördelar

 • Cyklopet har en snygg modell.
 • Cyklopet har en bekväm passform.
 • Cyklopet har speglande siktskivor.

Nackdelar

 • Cyklopet har inte ett så brett band som går runt huvudet.
Se priset!

 

Viktigt att tänka på när man köper ett cyklop

Nu när du har kikat på de cyklopen som är bäst i test i år kan det vara bra att få lite information om vad du ska tänka på när du ska köpa ditt nya cyklop.

Det finns mycket som du behöver tänka på när du ska köpa ett cyklop. Om du är en erfaren dykare och köpt cyklop några gånger tidigare men är sugen på att prova ett nytt märke eller kanske en ny typ av mask är det olika saker som är värda att tänka på. Det är viktigt att fundera på vad du vill ha för funktioner på cyklopet. Det är också viktigt att tänka på vilken stil du vill ha. Om du vill ha en mer klassisk modell som täcker näsa och ögon eller en nyare och moderna modell som täcker hela ditt ansikte. Det finns så många olika cyklop i flera olika storlekar så du kommer garanterat att hitta en som kommer att passa dig perfekt. Det beror helt på vad du vill ha ut av masken. Som erfaren dykare vet du troligtvis även vad du normalt sett brukar gilla och ogilla med ett cyklop. Du vet säkert vilken storlek du har, och vilka märken du gillar. Men du kanske har provat olika märken och modeller men inte lyckats bestämma dig? Om du vet vad du redan gillar och ogillar är det enklare att välja bort de cyklop som du av ren erfarenhet vet inte kommer passa dig och dina behov.

Om du är ny på dykning och ska införskaffa dig ditt första cyklop är det viktigaste som du ska tänka på är att kolla på vilka cyklop som har bra kvalité och passform. Det är viktigt att hitta ett cyklop som är av bra kvalité så att det håller bra och länge och sitter som det ska. När man dyker eller snorklar så gör man oftast det under en längre tid. Det är enkelt att ge sig ut i havet eller sjön och sedan halvt glömma bort tiden för att man har det så kul, det finns ju så mycket att se och upptäcka under vattnet. Då är det extra viktigt att man har ett cyklop som sitter bekvämt och stabilt, så att du inte störs under din dykning och att det blir en bekväm upplevelse istället för en obekväm upplevelse som sedan gör att du känner att snorkling eller dykning inte är något för dig, endast för att du har ett obekvämt cyklop på dig.

När du köper ett cyklop ska du tänka på att du vill ha ett cyklop med ett så stort synfält som möjligt. Det är både viktigt och bekvämt att ha. Under vattnet är det viktigt att se så mycket som möjligt och det är även det som bidrar till att det blir en unik och rolig upplevelse. Så när du väljer mellan olika cyklop välj den som har störst synfält. De flesta cyklopen har stora synfält, men sen finns det dem som vill ha ännu större och då är ett heltäckande cyklop det bästa för dig. Det heltäckande cyklopet som vi tyckte var bäst i test var Mares Sea Vy Dry+, så om du vill ha ett extra stort synfält är denna perfekt för dig. Annars har många av de andra cyklopen, som inte är heltäckande, med ett stort synfält.

Det är även viktigt att se till så att det cyklop som du väljer har en mask som är tätt försluten så att det inte kommer in vatten i masken när du dyker. Det är något som stör under dykningen och gör så att du kommer spendera mer tid på att åka upp mot ytan för att sätta om masken än vad du hade gjort om du köpt en mask som är mer tätslutande. Det är även väldigt skönt och bekvämt att slippa vatten i masken när du dyker.

Material är även viktigt att se över när du ska köpa ett cyklop. I dag görs de flesta cyklopen i silikon, och glasen görs för det mesta med tempererat glas. Men det finns såklart undantag. Silikon är ett väldigt bra material. Förut var det vanligt att man gjorde cyklopens tätning av PVC eller gummi, men det gör man inte längre då det inte är så bra. Det finns även de som fått allergiska reaktioner av PVC. I dag görs cyklopen istället i silikon. Silikon är allergivänligt och håller sin form då silikon inte töjs ut eller blir hårt efter mycket användning. Sedan finns det även olika typer av material som går att välja till remmarna eller banden på cyklopen. Det har även med din personliga smak att göra, det finns många som föredrar de i silikon, men det finns även de som föredrar andra material.

Pris på cyklop

När det finns så många olika cyklop att välja mellan kan det även vara svårt att veta vad ett cyklop kan kosta och vad som är rimligt att betala för ett cyklop. Då det självklart finns bra cyklop som inte kostar dig en hel förmögenhet, är det också viktigt att tänka på att det kan vara värt att investera i ett bra cyklop. De cyklopen som vi anser är bäst i test i år skiljer sig lite i pris, men alla är väldigt bra. Så det som bestämmer hur mycket ditt cyklop kan komma att kosta är flera olika faktorer. Det kan vara allt från material till märke som bestämmer det.

Om du vet med dig att du kommer att använda dig mycket av ditt nya cyklop så är det värt att lägga ner lite mer pengar på ett cyklop som kommer att hålla i flera år istället för bara ett år. I slutändan blir det oftast så att du vinner mer på att investera i ett bra cyklop som håller längre än att köpa ett nytt varje eller vartannat år. Ett cyklop är trots att något som du kommer att ha på dig under långa perioder när du dyker eller snorklar.

En annan fördel med att investera i ett bra cyklop är att med bättre kvalité blir det även enklare att få ett mer personligt cyklop. Ett cyklop av bra kvalité formar sig lätt efter din ansiktsform för att den ska passa just dig perfekt. De cyklopen som fått bäst i test av oss är de som är av bra material, och som är gjorda av silikon. Även de som har ett bra, härdat och då skyddande glas. Det är väldigt viktigt att cyklopet som du köper har ett glas av hög kvalité så att du är skyddad och så att det inte finns en risk att det går sönder. Detta kan även komma att kosta lite mer, men i slutändan är det väldigt bra att lägga ner lite extra på det.

Det är vanligt att köpa sig ett billigt litet cyklop på semestern i en butik vid stranden och medan detta är väldigt kul och ett bra sätt att väcka ett intresse för dykning hos både barn och vuxna så är det bra att investera i ett cyklop av högre kvalité. Ett bättre cyklop gör så att du som vill dyka oftare kan dyka utan att behöva tömma cyklopet på vatten hela tiden eller att det konstant immas upp. Det gör så att hela upplevelsen blir bättre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *