Broddar bäst i test 2024 – Hitta bästa broddar

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

Om du letar efter ett par nya broddar, är det här en text för dig. I följande text hittar du de sex bästa broddarna på marknaden just nu. Alla broddar är utförligt beskrivna med för- och nackdelar så att du enkelt kan hitta de bästa broddarna för dig.

Bästa halkskydden:

-> Se hela testresultatet längre ned på sidan.

Vinterhalkan är ett utbrett problem både bland äldre och yngre i samhället. De vanligaste skadorna som kan uppstå om du halkar är exempelvis stukade handleder, axlar eller armar. Det är sällan du faller så illa att du riskerar att bryta ett eller flera ben, men det är fortfarande viktigt att undvika skador och tänka på säkerheten först. Oavsett din ålder är det viktigt att använda broddar när du är ute och promenerar, vandrar eller ägnar dig åt löpning. Därför är det lika viktigt att använda broddar under korta promenader som under din vinterlöpning. Det är dessutom lika vanligt att det blir risk för halka i södra delarna av landet som i de nordligare delarna. Det vill säga, det skadar inte att vara väl förberedd när vintern kommer om du vill kunna fortsätta motionera som vanligt.

Nedan hittar du ett test på de bästa broddarna 2023. Testet är baserat på en rad olika delmoment som har utsatt broddarna för samma typ av påfrestning som du som konsument kommer att utsätta dem för. Det gäller både för dig som letar efter ett par broddar som tål riktigt ansträngande terräng, samt för dig som vill känna dig säker när du joggar en runda under vinterhalvåret i stadsmiljö.

Topp 6 bästa broddarna 2023

1. Snowline Chansen Trail

De här broddarna från Snowline har fått bäst i test i flera tester av broddar. Därför är det kanske inte så konstigt att de har en given plats även i den här topplistan. Chainsen Trail är inte vilka broddar som helst, de är verkligen anpassade för alla tillfällen. De passar dig som vill känna dig säker under din promenad lika bra som de passar dig som vill kunna springa oavsett underlag.

Chainsen Trail passar alla typer av skor med hjälp av sitt flexibla gummiband. Det gör att du kan använda dem vid olika tillfällen och till mer än ett par skor. Exempelvis kan du använda dig av Chainsen Trails broddar både till dina vanliga vinterskor under en promenad eller till dina löparskor under din löparrunda.

De här broddarna levereras i ett praktiskt och smidigt fodral som gör dem lätta att förvara i hallen eller väskan. Det ger dig möjligheten att ta med dig broddarna om du exempelvis vill åka kollektivt eller ta bilen till ett elljusspår och springa en runda där.

Broddarna består av tretton stycken spikar som täcker större delen av sulan på dina skor. Spikarna är relativt låga, 7,5mm, vilket gör dem utmärkta för isiga underlag. Spikarna är väldigt starka dessutom, det ger dig ett bra grepp oavsett hur halt underlaget är eller hur terrängen ser ut i övrigt. Det är inte så konstigt att de här broddarna har fått bäst i test på flera listor. De är nämligen tillverkade av ett företag som är specialiserade på bergsklättringsredskap. Det gör dem extra duktiga på att hantera alla underlag och terränger oavsett väder.

Fördelar

 • De är smidiga.
 • De är otroligt lätta att spänna fast på dina skor.
 • De ger dig ett bra grepp.

Nackdelar

 • Gummibandet kan slitas ut med tiden. Det gör att den får en sämre passform runt dina skor.
 • De täcker inte riktigt hela undersidan på dina skor. Det vill säga, även om de ger bra grepp så finns det tomma fläckar på skorna.
 • De har ett ganska klumpigt utseende väl fastsatta på dina skor.
Se priset!

 

2. Black Diamond Distance Spike Traction Device

Black Diamond Distance Spike Traction Device är ett par av de bästa broddarna som finns att köpa idag. Det som verkligen gör att de här broddarna sticker ut från mängden av broddar som finns på marknaden är att de nästan inte väger någonting. Black Diamond Distance Spike Traction Device väger nämligen bara 45 gram, vilket gör att du nästan inte märker att du har dem på dig.

De här broddarna är smidiga att ta på och ta av. Det passar särskilt dig som vill använda dina broddar till vardags också, inte bara när du är ute och promenerar eller springer. Att de är så pass lätta att ta av och på gör att du kan använda dem när du promenerar att besöka en vän eller om du inser att du behöver handla på vägen hem efter löprundan. Du tar helt enkelt bara av broddarna innan du kliver in, och på det sättet behöver du inte vara orolig för att skapa onödiga märken i golvet inomhus.

Trots att Black Diamond Distance Spike Traction Device är flexibla och passar flera typer av skor så är bandet inte enbart av gummi. Det gör att du kan använda dem mer än en säsong utan att vara orolig för att de ska få sämre passform med tiden. Samtidigt som du med lätthet kan använda dem både till dina löparskor och till dina vandringskängor.

Black Diamond Distance Spike Traction Device består av sex stycken dubbar på 8 mm vardera. Det ger dig ett fullgott halkskydd i många lägen. Dock täcker de tyvärr inte hela undersidan på dina skor, vilket kan göra dem något sämre i vissa former av terränger. De passar dock alldeles utmärkt i stadsmiljö eller i platt terräng.

Fördelar

 • De är väldigt lätta.
 • De passar många typer utav skor.
 • De är diskreta.

Nackdelar

 • De täcker inte hela sulan.
 • De ger ett bra grepp, men fungerar inte lika bra på alla underlag.
 • De har bara sex stycken dubbar.
Se priset!

 

3. Black Diamond Access Spike Traction Device

Ett annat par av Black Diamonds broddar som tillhör bland de bästa broddarna på marknaden är Black Diamond Access Spike Traction Device. De här broddarna är verkligen rejäla och de består av en extremt slitstark konstruktion. Black Diamond Access Spike Traction Device lämpar sig utmärkt för dig som vill vandra i mer extrem terräng under vintern. Om du planerar att fjällvandra i vinter är det här garanterat broddarna för dig.

De här broddarna har extremt bra fäste på de allra flesta underlag. Dessutom är de anpassade för bergsterränger, vilket gör dem extra tåliga. Black Diamond Access Spike Traction Device passar utmärkt för många olika typer av skor. Det gör att du kan varierar vilken typ av vandringskängor eller löparskor du använder om du gör en längre vandring eller om vandringen bygger på många olika typer av terräng. De här broddarna klarar allt.

Black Diamond Access Spike Traction Device består av fjorton stycken dubbar i rostfritt stål som är strategist utplacerade under sulan på dina skor. Dubbarna är dessutom 8 mm långa, det ger dig ett riktigt bra grepp även om det ligger ett täcke med snö och is över marken du går på.

De här broddarna är de bästa broddarna för dig som gillar att röra dig i krävande terränger. Även om de är något klumpigare att springa i så går det absolut att springa kortare distanser med dem fastsatta på dina skor. De är bäst lämpade ovanpå någon form av vandringskängor och de gör sig utmärkt under längre vandringar. Trots att de är lite tyngre än andra broddar på marknaden så ger de garanterat det bästa greppet.

Fördelar

 • De täcker hela sulan på dina skor.
 • De ger ett otroligt bra halkskydd.
 • Tålig design, det ökar hållbarheten längre.

Nackdelar

 • De är klumpiga.
 • De väger ganska mycket, vilket kan påverka hur snabbt du kan springa i dem.
 • De är sämre i stadsmiljö.
Se priset!

 

4. Gridarmor Ice Grippers

Det här är ett par riktigt klassiska broddar. Den här modellen har också vunnit första platsen i en rad tidigare tester av bästa broddarna. Om du letar efter ett par bra broddar till ett rimligt pris för dina joggingturer i vinter är det här ett jättebra alternativ för dig. De här broddarna håller vad de lovar och fungerar både i stadsmiljö och i skogen. De är lätta att trä på ovanpå dina joggingskor eller tunnare kängor.

Gridarmor Ice Grippers har dessutom en reflexmarkering i hälen. Det gör att du syns ännu bättre när du springer på mornarna och kvällarna under vinterhalvåret. Dessutom fungerar de lika bra att använda på vägen till skogsslingan som i skogen. De gör sig utmärkt som halkskydd på isig asfalt eller isiga rötter.

De här broddarna täcker större delarna av dina joggingskor eller kängor. Dubbarna i sig är ordentligt fastsatta i gummikonstruktionen, vilket gör att de inte riskerar att slitas av eller vikas när du springer. De elva ståldubbarna är fördelade på med sju stycken dubbar under främre delen och fyra stycken under hälen. Det gör att du får ett riktigt bra grepp och du minimerar din risk för att halka. De här broddarna är väldigt väl lämpade både för långa, raska promenader och för joggingturer.

Den här modellen av broddar ger ett bra halkskydd och du kan lita på att de håller vad de lovar. Däremot bör du fundera på om du kanske behöver uppdatera dig efter en säsong eller två, lite beroende på hur ofta du behöver använda dina broddar. Broddar med den här typen av gummikonstruktion löper en större risk att slitas ut med tiden. Samtidigt passar de dig som inte behöver använda dina broddar hela säsongen eller som bara använder dem emellanåt.

Fördelar

 • De täcker stora delar av sulan.
 • Reflex i hälen, vilket ökar din synlighet.
 • Dubbarna är ordentligt fastsatta i gummibasen.

Nackdelar

 • Ramen är tillverkad av gummi, det kan ge den kortare livslängd än andra alternativ.
 • Dubbarna är relativt korta i jämförelse med andra modeller. Det kan göra dem svårare att använda i terräng.
 • De kan vara svåra att använda på ett par grövre vandringskängor på grund av hur modellen ser ut.
Se priset!

 

5. Brunngård Springyard Steady

Springyard Steady från märket Brunngård är ett par pålitliga broddar. De här broddarna passar utmärkt för dig som letar efter ett par broddar som du kan använda dig av under dina vinterpromenader. De ger ett pålitligt och säkert halkskydd utan att vara för klumpiga. Dessutom är de här broddarna lätta att ta på och ta av. Det gör att du kan använda dem när du ska gå till bussen eller till mataffären och sedan enkelt ta av dem när du kommer in.

Broddarna består av en gummikonstruktion som du enkelt och smidigt trär ovanpå dina vanliga promenadskor eller kängor. Om du ändå upplever att det råder några frågetecken kring hur du får på eller av dina broddar så följer det med en lättläst instruktionsmanual på köpet. Utöver broddarna och instruktionsmanualen får du också en smart förvaringspåse som du kan förvara dina broddar i när du inte använder dem.

Springyard Steady är ett bra alternativ för dig som vill känna dig säker och minimera dina risker för att halka när du promenerar i stadsmiljö. Om du däremot letar efter ett par broddar som är bäst i test när det gäller andra miljöer så som skogen eller mer avancerad terräng då finns det bättre modeller för dig att använda dig av. De här broddarna går att använda under löprundan också, de är lika lätta att trä på ovanpå ett par löparskor som över ett par kängor. Däremot kanske du inte bör använda dem när du springer på annat underlag än isig asfalt eller annat platt underlag.

Det som gör att den här modellen av broddar sticker ut lite extra är för att dubbarna på broddarna är utbytbara. Det gör att du kan använda dem flera säsonger utan att oroa dig för att du måste köpa nya om du sliter ut eller tappar någon av dubbarna. Istället kan du enkelt ta kontakt med företaget och beställa nya dubbar om någon har trillat av eller slitits ut. Du får naturligtvis hjälp med monteringen också i samma veva.

Fördelar

 • Dubbarna är utbytbara så du kan använda dem mer än en säsong om det uppstår någon form av slitage.
 • Det ingår en lättläst instruktionsmanual när du köper de här broddarna.
 • Du får en praktisk förvaringspåse med på köpet.

Nackdelar

 • Broddarna har bara sju stycken dubbar.
 • De är inte anpassade för olika former av terräng.
 • Modellen är av gummi, det kan leda till att du behöver byta ut dem efter en säsong eller två.
Se priset!

 

 

Viktigt att tänka på när du köper broddar

Oavsett vilken modell som får bäst i test när du väljer dina broddar så finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke innan du slår till och genomför ditt köp. För det första är det viktigt att du funderar igenom vad du vill använda just dina broddar till. Om du vill ha ett pålitligt halkskydd som håller dig säker under vinterns alla promenader eller om du vill känna dig trygg när du går fram och tillbaka till din mataffär så finns det broddar för dig. På samma sätt bör du som hellre vill använda dina broddar när du genomför löpturer eller vandringar i mer avancerade terränger fundera över vilken modell som passar dina behov bäst innan du slår till.

En annan aspekt som är viktigt att komma ihåg är att det är viktigt att välja ett par broddar som känns smidiga. Det gäller både för dig som vill använda broddar under din löpning och för dig som vill vandra eller gå promenader. Det är nämligen viktigt att broddarna inte känns tunga eller att de är i vägen för dig. Om du upplever att broddarna är i vägen eller på annat sätt stör din motion kommer du sannolikt inte att använda dem lika ofta som du borde. Det i sin tur kan resultera i att du halkar och skadar dig ändå.

Det är väldigt stor skillnad på de olika modellerna av broddar. Det gör att du kan välja ett par broddar som passar dina behov allra bäst. Om du vill använda dina broddar vid flera tillfällen och med olika syften så bör du välja en modell som är lätt att anpassa efter dina behov. Det finns nämligen flera modeller som både fungerar bra i stadsmiljö för dina vardagliga promenader och som ger dig det skydd du behöver om du gör en längre vandring eller mer avancerad löptur någon gång emellanåt. Om du är ute efter den typen av broddar är det smart att välja en modell som är lätt att anpassa efter olika typer av skor, eftersom du kanske inte använder samma skor när du är ute och promenerar som när du tar en löprunda i mer avancerad terräng.

Om du vill känna dig riktigt säker när du går på isig asfalt eller när du springer i skogen bör du också välja en modell som har många och bra dubbar. Antalet dubbar påverkar i allra högsta grad i vilken utsträckning dina broddar skyddar dig från att halka. Däremot verkar det som om längden på dubbarna inte riktigt har samma betydelse, om du inte är ute och springer i mer extrem terräng eller om det ligger mycket snö ovanpå den isiga asfalten du går på.

Det kan också vara en fördel att läsa på om den modellen av broddar som du är intresserad av innan du beställer hem dem. Du kan också rådfråga andra i din bekantskapskrets om de har några tips på hur du bör gå tillväga. Eller om de har ett par broddar som du kan få låna för att se hur det känns. Ett annat sätt är att vända dig till någon av alla återförsäljare på marknaden och rådfråga dem om du känner dig osäker. Det är också ett steg i rätt riktning att ta del av tester och undersökningar som det här ovan. På det sättet kan du enkelt låta experterna göra ditt val åt dig.

Pris på broddar

Det finns många bra och prisvärda modeller av broddar på marknaden. Det du som konsument behöver tänka på när det gäller priset är att det är en del av din livförsäkring. Oavsett om du väljer en billigare modell som är mer anpassad för stadsmiljö eller om du väljer att investera i en dyrare modell som är anpassad för mer avancerade former av terräng. Det viktigaste är att du väljer ett par broddar som passar dina ändamål och din plånbok.

Det kan också vara bra att ha i åtanke att vissa modeller kanske slits ut lite fortare än andra. På det sättet kan det vara bättre att investera i ett par broddar som är tillverkade av ett mer pålitligt material som tål att slitas på. Samtidigt behöver du inte göra det om du vet med dig att du inte använder broddarna mer än ett par gånger om året. Det beror helt enkelt på vilka användningsområden du behöver broddarna till samt om du använder dem vid många eller få tillfällen under året

De allra flesta modellerna av broddar som finns på marknaden överstiger inte heller ett pris på ett par hundralappar. Det vill säga, även om det skiljer lite i pris mellan olika modeller så är det inte några extrema prisskillnader. Dessutom finns det en grund i varför priset ser olika ut mellan olika modeller och det beror främst på att de lite dyrare varianterna erbjuder ett tryggare halkskydd med längre livslängd. Det i sin tur gör att du kan använda dem vid fler tillfällen och under mer än en säsong istället för att köpa mer än en uppsättning av någon av de lite billigare modellerna till exempel.

2 reaktioner på ”Broddar bäst i test 2024 – Hitta bästa broddar”

 1. Brunngård Springyard Steady har ingen bild och när jag klickar på Se priset kommer jag bara tillbaka till början av inlägget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *