Termoskanna bäst i test 2023 – hitta bästa termoskanna

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

Alla som älskar att bege sig ut på äventyr, vare sig det gäller camping, picknick eller vandringar, eller att bjuda sina nära och kära på te- eller middagsbjudningar, väljer ibland att förbereda sin mat och dryck hemma i förväg. Skulle du vara en av dessa personer och vill ta med dig te, kaffe eller varm choklad måste du givetvis hitta ett sätt att hålla drycken varm. Det finns egentligen endast ett alternativ, en termos. Med rätt sorts termos behöver du inte oroa dig över att din dryck svalnat innan det är dags för att ta en fikapaus eller äta lunch. I vårt bäst i test har vi dock valt att ta en närmare titt på olika termoskannor istället för de vanliga flaskorna. Dessa kannor går att beskriva som en elegantare form av termosar.

Förutom att ta med dig en termoskanna ut på vandringar eller utflykter kan du även använda dem till eventuella bjudningar. Kannorna används främst av personer som vet att de kommer bjuda sina nära och kära på varma drycker. Det är nämligen trevligare att ställa fram en snygg termoskanna istället för en enkel och ointressant termosflaska. Det finns en hel del du bör tänka på för att hitta den rätta termoskannan, till exempel storlek, material, isoleringsförmåga och mer. Vi tog en titt på allt detta hos fem utvalda produkter och har skrivit en kort recension för att göra det lättare för dig att hitta den bästa termoskannan.

Vi har gjort vårt yttersta för att hjälpa dig hitta den bästa termoskannan för dig. I vårt bäst i test har vi samlat de fem termoskannor vi anser vara bäst. Vi utsåg dessa produkter genom att ta en titt på tidigare tester, läsa igenom recensioner, kannornas funktioner, priserna och egenskaper. Förhoppningsvis kommer du att hitta din nya termoskanna här. En sak du bör tänka på är att de flesta vi listat finns i flera färger och olika utföranden. Så även om en av dessa inte känns rätt kan du hitta andra varianter av de listade kannorna som passar dig utmärkt. Lite längre ner finns det också tips på saker som vi anser är viktiga att du tänker på innan du gör ditt köp. Släng gärna ett öga på dem ifall det är första gången du ska köpa en termoskanna.

Topp 5 termoskannor 2023

1. Stelton EM77 isoleringskanna

Stelton är ett välkänt märke och en riktig designikon. De är bland annat kända för sina köksprylar och färgglada produkter. Den här termoskannan, eller isoleringskannan, har en skandinavisk design och finns tillgänglig i flera färger. Det är en av de bästa faktorerna med produkten, tycker vi. Trots sina unika färger har kannan en stilren design, vilket gör att den inte ser alldeles för unik ut. En viktig sak att tänka på om du ska köpa denna kanna är att priset varierar lite beroende på vilken färg du väljer. Exempel på några färger som finns är vit, röd, sand, dammgrön och svart. Priset varierar som sagt mellan de olika färgerna, men de flesta har ett pris som ligger under 1000 kronor och de mer unika ligger oftast på under 1500 kronor.

Trots att den här modellen av termoskanna från Stelton har funnits sedan 70-talet är det många som tror att det är en nyare modell. Över 10 miljoner exemplar har sålts sedan den lanserats och den har vunnit ett flertal tester och priser genom åren. Danska Politikens test av termoskannor är ett exempel på där denna modell har klarat sig väldigt bra. Det är den termoskanna som klarar värmen bäst enligt testet och den har även vunnit för att ha den enklaste modellen samt prisats för sin design.

Fördelar:

 • Stilren design i flera färger.
 • Den rymmer 1 liter.
 • Kommer med två olika lock, ett skruvlock och ett vipplock.

Nackdelar:

 • 1 liters kapacitet. Vissa vill gärna få plats med lite mer dryck.
Se priset!

 

2. Eva SOLO – Termoskanna 1,0 liter

Märket Eva Solo är känt som ett märke som tillverkar högkvalitativa köksredskap. Det har funnits sedan år 1913 och arbetar mot att tillverka redskap med snygg design. Denna termoskanna från Eva Solo är inte bara väldigt snygg, utan håller även värmen mycket bra.

Den här termoskannan har fått högt betyg från Smartson, vilket är en av anledningarna till varför även vi anser att den förtjänar en hög plats på vårt bäst i test. Den håller värmen under en lång tid. Efter ett test så låg temperaturen på 89 grader efter att ha varit i termoskannan i ett par timmar. Efter 6 timmar hade värmen endast sänkts till 80 grader. Temperaturerna är alltså allt du behöver ifall du letar en enklare termoskanna att ha i sommarstugan, på lättare utflykter eller hemma.

Kannan har ett lock som är superlätt att skruva fast och Eva Solo har även ett droppskydd som ser till att du inte spiller när du häller upp vätskan från kannan. Eftersom kannan kommer i olika utföranden kan det se lite olika ut beroende på vilken modell du köper. Vissa kannor kan du nämligen brygga te i, du behöver alltså inte koka det i en separat produkt och sedan hälla över.

Fördelar:

 • Håller värmen mycket bra under en lång tid.
 • Finns även i en plastmodell.
 • Kannan har ett ordentligt droppskydd.

Nackdelar:

 • Enligt kundrecensioner finns det en chans att glasisoleringen går sönder efter ett antal användningar.
Se priset!

 

3. Eva Solo – Nordic Kitchen – Termoskanna

På tredje plats har vi valt ytterligare en termoskanna från märket Eva Solo. Denna kanna är dock väldigt unik i designen. Den påminner lite mer om en karaff och inte en ”vanlig” termoskanna. Den passar dessutom mycket bra till Nordic Kitchens köksserie. Kannan är svart och har ett handtag som är tillverkat i ekträ. Den håller värmen mycket bra samt är utrustad med en speciell hällkrage som ser till att det inte droppar när du häller.

Fördelar:

 • Finns i flera färger.
 • Utrustad med hällkrage.
 • Rymmer 1 liter.

Nackdelar:

 • Priset är enligt vissa kunder lite för högt.
Se priset!

 

4. Alfi – Juwel Spacegray isoleringskanna

När det gäller termosflaskor och termoskannor är Alfi ett relativt känt märke. Den här kannan är en av tillverkarens mest populära, vilket är varför den hamnade på fjärde plats i vårt bäst i test. Den är inte bara snygg utan håller även hög kvalitet. Utsidan är lackad med aluminium och det finns flera färger att välja mellan. Spacegray är dock en av de populäraste. Precis som för andra termoskannor kan priset variera lite beroende på vilken färg du väljer, samt om du väljer kannan med 1 liters kapacitet eller den lite större som rymmer 1,5 liter.

Kannan har fått bra betyg för bland annat sin kvalitet, men även för värmeisoleringen som termoskannan använder. Isoleringen ser nämligen till att vätskan hålls varm i upp till 12 timmar. Om du istället använder den till kalla drycker kan kannan hålla dem svala i upp till 24 timmar tack vare sin isolering.

Vi anser dock att designen är det allra bästa med denna kanna. Den passar mycket bra till middagsbjudningar. Letar du däremot en termoskanna att ta med dig på utflykt är inte denna den bästa. Enligt recensioner tål den nämligen inte stötar jättebra.

Fördelar:

 • Finns med både 1 liters kapacitet och 1,5 liter.
 • Fin och stilren design.
 • Perfekt till sommarstugan eller till uteservering hemma.

Nackdelar:

 • Tål inte stötar jättebra så denna kanna är inte den bästa för längre vandringar.
Se priset!

 

5. Stelton – Emma termoskanna

Efter att vi besökt flera marknadsplatser på nätet har vi sett att denna termoskanna från Stelton är en av favoriterna. Den har dessutom fått ett bra omdöme av tidigare köpare, vilket fick oss till att ta med den i vår bäst i test.

Den här termoskannan ser ut att vara tillverkad av svart plast, men den är istället skapad av rostfritt stål. Produkten finns även i vit färg. En annan detalj som får kannan att verkligen sticka ut i mängden är det vackra handtaget som är tillverkat av bokträd. Kannan går utmärkt att använda till varierande drycker och för att brygga te. Locket på kannan är ett snäpplock eller easy klick-lock vilket kommer göra det lätt för dig att hälla ur kannan med endast en hand.

Fördelar:

 • Snygg design i olika färger.
 • Utrustad med ett praktiskt snäpplock.
 • Går att använda till att brygga te.

Nackdelar:

 • Enligt kundrecensioner håller den inte värmen så länge som den lovar.
Se priset!

 

Viktigt att tänka på när man köper en termoskanna

En riktig termoskanna kan komma till bra användning för alla som tycker om att ha tillgång till varm dryck snabbt och smidigt. Med en kanna kan du hålla te, kaffe och varm choklad varmt under en längre tid. Det finns ett stort utbud med kannor som dessutom bjuder på olika funktioner. Med vissa kan du till exempel brygga te direkt istället för att använda en annan produkt och sedan hälla över drycken. Kannorna kan också vara smidiga att ta med sig på utflykter. Men innan du köper en kanna är det viktigt att du vet vad du letar efter. Här kommer vi ge dig några tips på vad som är viktigt att tänka på när du köper en termoskanna. Vi har lämnat lite information här nedan om de faktorer du bör tänka på innan du köper en termoskanna. När du har svaret på dessa frågor bör det bli lättare för dig att hitta den bästa termoskannan.

Trots att vi gjort vårt yttersta genom att samla några av de bästa termoskannorna i ett bäst i test finns det en chans att du inte fastnar för någon av dessa. Då är det viktigt att du vet vad du bör tänka på för att hitta den rätta. Det finns flera hemsidor på nätet där du kan köpa termoskannor och hitta mer information. Självklart finns det även fler bäst i test att ta en titt på. Men vi har försökt ta så mycket information i tanken som möjligt när vi valde ut de fem produkterna här ovan.

Storleken

De flesta termoskannor har en kapacitet på en liter. Men det finns även de som rymmer mer. När du ska köpa en termoskanna måste du alltså först bestämma hur stor kanna du vill ha. Vilken storlek du bör välja beror lite på när du ska använda den. Om du behöver en kanna som rymmer dryck till en större grupp behöver du givetvis en kanna som rymmer mer. Om du däremot behöver en termoskanna till endast dig själv eller en mindre grupp klarar du dig många gånger med en mindre kanna. En sak du bör ha i tanken när det gäller storleken är att vätskan kallnar många gånger snabbare när det är en liten mängd och om ventilen öppnas oftare.

Isoleringsförmågan

Termoskannans förmåga att behålla värmen beror bland annat på att de består av dubbla väggar med vakuum emellan. Isoleringsförmågan kan variera en hel del beroende på hur en termoskanna har tillverkats. Några av de första modellerna tillverkades främst av glas, det gjorde dem dock väldigt känsliga för stötar. Idag finns det däremot ett stort utbud med olika material som du kan välja mellan. Isoleringsförmågan kan, förutom hålla dryck varm, även hålla dryck kall under en viss tid. Det går alltså lika bra att använda vissa termoskannor till både varmt te som till iste. När du ska välja en kanna rekommenderas det att du slänger ett öga över produktbeskrivningen och ser vilken sorts isoleringsförmåga det erbjuds. De flesta termoskannor sägs kan hålla värmen i ett antal timmar. När det gäller kylan däremot kan vissa modeller se till att drycken är kall i upp till 24 timmar. Det finns dessutom tips på vad du kan göra för att hålla drycken varm eller kall längre. Vissa väljer till exempel att hälla i varmt vatten i termoskannan innan och låter det stå och värma upp den innan den ”riktiga” drycken hälls i. När det kommer till att hålla dryck kall kan du istället ställa in kannan i kylen eller frysen kvällen innan eller åtminstone en stund innan drycken hälls i. Men läs alltid igenom instruktionerna först ifall den termoskanna du valt inte bör ställas in i kylen eller inte klarar av vissa temperaturer.

Materialet

Precis som vid isoleringsförmågan och storleken finns det även kannor som tillverkats av olika material. Vilket som passar dig bäst är något du måste bestämma. Vissa föredrar att använda termoskannor som är tillverkade av rostfritt stål medan andra föredrar plast. Oavsett vilket material som du väljer brukar en stor del av alla termoskannor ha ett innerhölje som består av glas. Det måste hanteras på ett varsamt sätt. Dock finns det även andra varianter som enligt många är ett bättre val. Det beror på att ett innerhölje av glas faktiskt kan spricka och/eller explodera ifall du inte är försiktig. En anledning till varför många väljer en termoskanna istället för en vanlig termos beror på att den är ofta snyggare. Det är mycket trevligare att servera te från en termoskanna med stilren design jämfört med en tråkig termosflaska.

Utformningen

När du köper en termoskanna för te kan du hälla upp färdigt te ur kannan istället för endast förkokt vatten. Det finns nämligen flera termoskannor som kommer med inbyggda silinsatser. Dessa silar går att sätta in och ta bort beroende på om du vill använda den eller inte. Men innan du väljer en sådan termoskanna är det bra ifall du läser igenom instruktionerna ordentligt och verkligen lär dig hur det hela fungerar. En annan del i utformningen av kannan du bör hålla koll på är pipen på kannan. Vissa typer läcker nämligen väldigt enkelt, vilket kan bli lite jobbigt. Som tur är finns det droppfria varianter du kan använda. Ta reda på mer om termoskannornas pipor för att hitta den som känns bäst. Det kan också vara bra att läsa kundrecensioner för att se vad andra personer har för åsikter och om det finns något som de flesta håller med om. Om du köper en termoskanna i fysisk butik kan det dessutom vara bra att fråga personalen om de har någon erfarenhet av de tillgängliga kannorna.

En sista sak när det gäller utformningen är hur den känns att hålla i samt locket. Vissa bryr sig kanske inte så mycket om detta men för många är det handtaget som avgör hur smidigt du kan hälla drycken ur kannan utan några problem. Locket på kannan bör även vara lätt att skruva på och av. Hela utformningen är för många det avgörande när det gäller termoskannor. En del personer föredrar en rundad plastkanna medan andra föredrar en termoskanna som är avlång och består av rostfritt stål. De ser mer ut som de klassiska termosarna.

Pris på termoskannor

Priset på en termoskanna kan variera en hel del beroende på vilken du väljer. Det är egenskaperna, märket, modellen och var du köper den som avgör till en viss del vilket pris som gäller. Men för en bra termoskanna bör du vara beredd på att den kommer att kosta minst ett par hundra kronor. Det är dock endast du själv som kan bestämma vilken pris som är för dyrt för dig. Trots att de dyrare kannorna många gånger anses vara de bästa går det att hitta en billigare som fungerar lika bra. Istället för att endast tänka på priset rekommenderar vi att du tänker efter på vad du behöver i en termoskanna. Var ska du använda den? Hur mycket bör den rymma? Hur länge vill du att den håller värmen, eller kylan? Förhoppningsvis har du fått den hjälpen du behöver genom vårt bäst i test samt våra tips på vad du bör tänka på.

Summering

Sammanfattningsvis vill vi säga att den rätta termoskannan är olika för alla personer. Det beror så mycket på vad du ska använda kannan till – tebjudningar hemma eller utflykter ute i naturen eller skogen – samt vad du har för smak när det gäller design. Men trots detta håller vi tummarna för att någon av de termoskannor vi listat i vårt bäst i test är just den du letar efter. Om inte hoppas vi verkligen att vår köpguide, eller ”det som är viktigt att tänka på”, hjälper dig komma fram till den termoskanna som passar dig och ditt behov. Skulle du ha möjlighet att köpa en termoskanna i fysisk butik är det ett stort plus. Det ger dig nämligen möjlighet att hålla i kannan och se hur det känns. Om du däremot beställer på nätet måste du lita på produktbeskrivningarna, kundrecensioner och sådant. Trots att de många gånger är helt ärliga finns det en chans att eventuella nackdelar inte har nämnts någonstans och då är det lätt att bli besviken ifall termoskannan inte håller det den lovade att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *