Herr underställ bäst i test 2023 – Hitta bästa herr underställ

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

Att hitta ett herr underställ som är bäst i test har aldrig varit lättare! Med denna bäst i test lista för herr underställ kommer du lätt kunna se vilket underställ som passar just dig. Här kommer du kunna hitta och jämföra flera olika underställ som har olika för- och nackdelar. Sedan kan du själv välja vad som lockar dig allra mest.

Bästa herr underställ:

-> Se hela testresultatet längre ned på sidan.

 

Topp 6 bäst i test herr underställ 2023

1. Devold Lauparen Merino 190 Zip Neck Man och DEVOLD EXPEDITION MAN LONG JOHNS W/FLY

Devold Lauparen Merino 190 Zip Neck Man och DEVOLD EXPEDITION MAN LONG JOHNS W/FLY av Devold är ett mycket prisvärt två lagers merinoull herr underställ som är bäst i test.
DEVOLDs underställströja och underställsbyxa är tillverkade av merinoull och polyamid för att skapa det optimala understället för vanliga och extrema väderförhållanden. Stormar, monsuner, glödheta solstrålar eller bara vanligt väder och vind är ingenting du kommer märka av när du har på dig detta underställ. Inte bara har modellen en överlägsen isoleringsförmåga men den har utöver det en unik funktion för fukttransport. Det beror på att det innersta lagret är gjort av 100 % merinoull.

Merinoull är en väldigt fin typ av ull med många enastående förmågor. Till exempel är merinoull mycket tunnare än vanlig ull. Fibrerna är dessutom mycket slätare vilket leder till att det finstickade tyget inte kliar. Merinoullen kommer från merinofår som lever i mycket exponerade miljöer. Ullen måste kunna skydda fåren från den extrema kyla och extrema hetta som de karga bergsmiljöerna utsätter dem för. Därför är ullen temperaturreglerande och kan både skydda och svalka den som bär den, oavsett om det är får eller människa. Denna typ av ull är överlägsen i kalla friluftssituationer. Den värmer även när den blir blöt av regn eller snö. Ullen är snabbtorkande, transporterar fukt naturligt och är också eldavvisande.

Men inte bara merinoull gör att detta underställ blir bäst i test under kalla förhållanden, utan också i varma klimat. Den obekväma känslan av att svettas och bli klibbig minimeras med denna ull då den absorberar vattenånga och svett, och sedan släpper fukten vidare ut i atmosfären så att den inte stannar kvar under kläderna. Sist men inte minst är ullen dessutom UV-avvisande. Plagg som dessa som har stor koncentration av merinoull skyddar alltså mot solens farliga strålar som annars kan leda till hudskador och i värsta fall hudcancer. Insidan av detta underställ kommer alltså vara perfekt för alla typer av friluftsliv, oavsett vilken miljö eller klimat. Utsidan består av 90 % Aquaduct behandlad merinoull och 10 % polyamid vilket ökar slitstyrkan markant. Att utsidans merinoull är Aquaduct behandlad betyder att tyget ännu mer effektivt för bort fukt från kroppen, ut till det yttersta lagret där den avdunstar. Dessa två lager skapar plagg som kommer att hålla dig fräsch, torr och bekväm.

Modellen på Devolds Lauparen Merinos underställströja är långärmad och har en funktionell dragkedja från halsen ner till bröstet så att du lätt kan justera själv hur öppen du vill att tröjan ska vara. Ärmarna går ner över händerna och det finns hål för tummarna så att du inte behöver oroa dig för att tröjans ärmar kommer att rulla upp sig. Tröjan finns i några olika färger, Arrowwood/Ink – som är gul och svart, Svart, Skydiver/Ink-som är blå och svart samt Forest som är en jordnära grön färg. Eftersom plaggen köps separat kan man själv välja om man vill matcha sina plagg eller mixa dem. Halsen på tröjan går att vika till den längd som bäst passar dig och det klimat du är i bäst. Du kan ha halsen uppdragen över munnen vid till exempel kalla vinterexpeditioner eller nedvikt för ett mer neutralt eller varmt klimat.

Storlekarna på tröjorna går från S till XXL. Det finns alltså möjligheter att införskaffa detta bäst i test underställ för herrar oavsett din storlek. Devolds EXPEDITION MAN Underställsbyxor har en dragkedja för bekvämlighet och likt tröjan finns byxorna i de olika storlekarna från S till XXL. Byxorna har inte lika många valmöjligheter när det kommer till färger som tröjorna men du kan välja mellan svart och Forest, vilket är samma jordnära gröna färg som tröjan. Byxorna har en traditionellt kroppsnära passform likt tröjan.

Fördelar

 • En fördel med att köpa setets delar separat är att du själv kan välja att köpa till de byxorna och den tröjan som du vill istället för att det är företaget som sätter ihop setet åt dig.
 • Devolds modeller ser väldigt stilrent ut rent estetiskt men är också det mest bekväma understället eftersom det nästan enbart består av merinoull. Dessutom är designen på setets tröja den enda design som har hål för tummarna i slutet av ärmarna.
 • Devolds modeller av underställ set har också ett stort storleksval; XXL, jämfört med alla andra underställset på listan, vilket betyder att män av alla storlekar kan inkluderas i friluftslivet, vilket gör att detta underställ för herrar är bäst i test.

Nackdelar

 • En nackdel med detta underställ set är du måste köpa produkterna separat istället för att köpa dem ihop även om det är ett set som passar ihop.
 • Att det inte finns lika många färger på byxor gör också att du inte kan matcha alla tröjorna med ett specifikt par byxor; istället passar de svarta byxorna ihop med nästa alla tröjor och de gröna byxorna passar passar endast med den gröna tröjan. Självfallet handlar det dock om din egen smak och vilka färger du tycker passar bra ihop.
 • Skaparna av produkten, Devold, nämner inte om merinoullen som används i plaggen är mulesingfri eller inte. Mulesing är namn på en metod där bakdelen på fåren skalperas för att uppfödarna vill undvika problem med insekter som lägger ägg på fårens veckade hud. Vetskapen om vilka metoder som används kan vara något som är viktigt för dig som konsument om du vill göra ett aktivt val med din konsumtion, för att minska djurs lidande. Det blir speciellt viktigt att veta eftersom just dessa plagg innehåller nästan bara merinoull.
Se priset! & Se priset!

 

2. Crafts Men’s Core Wool Merino Set

Men’s Core Wool Merino Set är ett underställ set av Craft i klassisk stil gjord i 47 % polyester, 42 % merinoull och 11 % polyamid. Detta underställ ger mycket bra temperaturreglering vid aktiviteter som jakt, vandring eller utförsåkning, som skidor eller att åka pulka. Setet riktar sig alltså till dig som håller på med låg- och medelintensiva aktiviteter i mindre extrema miljöer. Om du ska ut och vandra i de nordiska fjällen under sommarhalvåret, eller kanske jaga älg i de djupa svenska skogarna så kommer detta set pass dig som handen i handsken.

För endast 995 kr blir detta set dessutom mycket prisvärt och ett av de billigare alternativen. Att priset är billigare betyder dock inte att kvaliteten blir kompromissad med. I och med den fina blandningen av merinoull och syntetmaterial får du ändå ett varmt, mjukt tyg. En stor fördel för dig som bryr dig om djurens rättigheter är att den merinoull som förekommer i detta set är mulesingfri, vilket ofta anses som den mest humana varianten inom merinoull. Den tunna och funktionella merino- och syntetblandningen gör att du får en bra och hållbar passform som inte försvinner i tvätten.

Eftersom plaggen innehåller merinoull har de också en naturlig odörförebyggande egenskap, vilket leder till att du i många fall kan vädra ur understället i stället för att tvätta setet i tvättmaskin. Det underlättar för dig som gillar att spendera en längre tid ute i det vilda och inte vill ha med flera olika plagg. Då är det bara att hänga ut plaggen utanför tältet under natten och vakna upp till ett fräscht underställ. Modellen till Men’s Core Wool Merino Set är traditionell utan dragkedja eller några mönster. Denna tröja har inga tumhål. Setet finns i svart och i Rhubarb Melange- en jordnära mörkröd färg. Byxorna i Men’s Core Wool Merino Set har ett brett band utan text eller mönster vid midjan. Designen utstrålar en klassiskt stilren look som passar både den modemedvetna mannen och de män som vill hålla sig neutrala i sin stil. Storlekarna är från XS till XL vilket är en lite större storleksvariation än andra set i denna herr underställs bäst i test listan. Det gör produkten mer tillgänglig för friluftsälskande män som även kräver mindre storlekar.

Fördelar

 • Tillverkarna av detta underställ set, Craft, har lagt mycket tid och energi på att göra det till en så miljövänlig produkt som möjligt, vilket är en stor fördel med produkten. Det kan vi se i att polyestern som används till dessa plagg är återvunnet och att företaget försöker hålla sina leveranser inom Sverige för att minska utsläppen av koldioxid som långa transporter medför. Om klimatsmarta val och djurens rättigheter är viktiga för dig så blir Men’s Core Wool Merino Set ett klockrent val.
 • Men’s Core Wool Merino Set är också mycket billigare än tidigare alternativ vilket kan vara fördelaktigt om du till exempel har en friluftsbudget att följa eller vet att den aktivitet du utför gör att kläder slits väldigt snabbt.
 • Men’s Core Wool Merino Set passar i de flesta miljöer och temperaturer när du utför medel- eller låg intensiva aktiviteter, vilket gör att detta set har ett väldigt mångsidigt användningsområde.

Nackdelar

 • Att det inte finns dragkedja på varken tröjan eller byxorna gör kläderna lite mer begränsande, vilket är en nackdel då rörelsefriheten är viktig i många friluftsaktiviteter. Dessutom är plaggen inte sydda med flatlocksömmar vilket kan göra att vissa sömmar är obehagliga eller kliar. Det kan då förekomma att det skaver vid till exempel midjebandet eller vid axelsömmarna, vilket kan göra detta underställs set mindre behagligt att ha på sig.
 • På grund av att det är mer syntetmaterial än merinoull i detta underställ set kan Men’s Core Wool Merino Set upplevas som mindre fuktavvisande, och inte ha lika bra andningsunktion. Det kan ha en negativ effekt i varmare klimat då mer svett stannar innanför kläderna. Dessutom betyder den mindre koncentrationen av merinoull att tyget i plaggen inte håller värme lika bra som tyg med högre koncentration av merinoull.
 • Eftersom du måste köpa detta som ett set kan du inte välja att köpa till exempel den svarta tröjan med de mörkröda byxorna vilket kan uppfattas som lite tråkigt om du gillar att mixa och matcha dina underställ själv.
Se priset!

 

3. Smartwool M Classic Thermal Merino 1/4 Zip och Smartwool M Classic Thermal Merino Bottom

Smartwool M Classic Thermal Merino 1/4 Zip och Smartwool M Classic Thermal Merino Bottom av Smartwool är ett underställ set som fungerar i alla olika årstider och miljöer. Under sommarhalvåret kan du bekvämt ha på dig bara understället om du själv känner för det och under vinterhalvåret passar dessa plagg perfekt under fler lager.

Detta underställ set är gjort av 87 % merinoull och 13 % nylon vilket ger dig två stretchiga och andningsbara plagg. Med hjälp av syntetmaterialet blir dessutom dessa underställsplagg väldigt slittåliga, vilket passar bra om du antingen använder understället regelbundet eller utför friluftsaktiviteter som sliter mycket på dina kläder. Båda plaggen i detta set är slimfit så att de sitter nära kroppen vilket underlättar när du använder flera lager. Storlekarna går från S till XL vilket betyder att du kan ha slim fit oavsett storlek. Modellen på Smartwool M Classic Thermal Merino 1/4 Zip tröjan är axelsöm fri och har flatlocksömmar vilket gör plagget exceptionellt bekvämt utan hårda sömmar som kliar. Tröjan finns endast i färgen svart och det finns inga alternativ med mönster. Byxornas modell på Smartwool M Classic Thermal Merino Bottom har ett elastiskt och brett midjeband med ”Smartwool” i stora vita bokstäver. Byxorna är svarta utan några andra mönster än det som finns på midjebandet, vilket ger en stilren look som ändå har personlighet i sin design. På grund av flatlocksömmarna elimineras möjligheten för skav vid midjebandet och i sömmar överlag. Både tröjan och byxorna är lätta, komfortabla och passar bra både med och utan lager över.

Tillverkarna av detta underställ set, Smartwool, lägger mycket fokus på att göra dessa plagg miljövänliga och med varsam hantering av djuren vilket är fördelaktigt för dig som värdesätter djurens mående högt. Storleken går från S till XL vilket är en normal storleksvariation som passar majoriteten av män.

Fördelar

 • Tillverkarna av plaggen, Smartwool, lägger energi på att göra produkterna miljö- och djurvänliga vilket är en fördel för dig som uppskattar klimatsmarta produktval. Att tillverkarna bryr sig om fåren som ullen kommer från blir viktigt i längden då ett hälsosamt får kan producera mer ull på ett sätt som är hållbart i längden.
 • Majoriteten av tyget är gjort i merinoull istället för syntetmaterial vilket gör att du får ett herr underställ som är värt pengarna du spenderar på det.
 • Designen är klassisk och stilren. Om du som konsument inte bryr dig om hur ditt underställ ser ut utan bara vill ha plagg som fungerar som de ska, är detta en fördel för dig.

Nackdelar

 • Designen är inget som sticker ut. Olikt de andra produkterna kommer Smartwool M Classic Thermal Merino 1/4 Zip och Smartwool M Classic Thermal Merino Bottom bara tillgängligt i svart utan möjlighet att välja andra färger. Om design och färg är viktigt för dig blir det en stor nackdel. Tröja och byxor måste köpas separat och är relativt dyra för den lilla valmöjligheter som finns när det kommer till design.
 • Tröjan har inga hål för tummarna i slutet på ärmarna vilket kan vara viktigt för dig som ogillar när ditt underställ rullar upp sig under de andra lagren kläder du har på dig.
Se priset! & Se priset!

 

4. Camo Merino Wool Set från Bula

Camo Merino Wool Set av Bula är ett häftigt herr underställ set i olika färger och med camouflagemönster. Setet är dubbelstickat med lager av mest som effektivt reglerar temperaturen. Tyget i understället är skapat av 60 % merinoull och 40 % polyester vilket gör att understället blir väldigt slittåligt, funktionellt och elastiskt. Formen på kläderna blir mer individuellt anpassad för dig på grund av elastiken.

Detta set fungerar dessutom bra i alla miljöer och kommer hålla dig varm eller kall beroende på klimatet. Camo Merino Wool Setet är inte bara ett underställ set som funkar bra men har också mycket personlighet tack vare de olika mönster och mängden färger du kan välja på. Möjligheten att kunna välja flera färger är verkligen något som tillverkaren Bula har sett till. Både tröjan och byxorna av underställs setet Camo Merino Wool har sytts med flatlocksömmar vilket gör att sömmarna känns mjuka och släta. Tillsammans med merinoullen skapar det ett plagg som varken sticks eller kliar utan istället känns mjukt mot huden. Det blir viktigt för dig som värderar att vara bekväm i dina kläder under olika friluftsaktiviteter. Att endast fokusera på hur mycket det sticks vid ryggsömmarna gör inte att fisketuren eller älgjakten blir lätt att fokusera på.

Modellerna på tröjan är långärmad med icke mönstrad torso och kamouflagemönstrade ärmar. Beroende på vilken av de olika färgerna du väljer finns det olika mönster på byxorna, men självklart kan du välja att mixa byxor och tröjor som du själv vill. De färger som finns på tröjorna är Dark Grey (Mörkgrå), Dark Olive (Mörkt olivfärgat), Burgundy (Mörkt rött) och Denim (Jeans färgat). Samma färger finns på byxorna, och alla byxor har samma typ av camoflaugemönstrat tyg men du kan också välja ett par helsvarta byxor med en rand av camoflauge vid ankeln. Det ger dig en enorm valmöjlighet. Du som värdesätter att kunna ha stil på din expedition kommer att njuta av möjligheten till mindre traditionella stilar.

Camo Merino Wool byxorna har dessutom ett brett elastiskt band vid midjan och ett brett elastiskt band vid vardera ankel. Midjebandet förhindrar att byxorna åker ner både i situationer där du har andra lager över byxorna och inte. Bandet vid ankeln håller byxbenen nere, så att du till exempel slipper få in snö i skorna när byxbenen åkt upp, samt kan lättare hålla dina raggsockor uppe när du fört in dem under bandet. Storlekar finns från S till XL i både tröjor och byxor, vilket tillåter manliga friluftsälskare av de flesta storlekar att kunna använda detta set. Storleksvariationen är normal men inte lika stor som hos andra underställ på denna listan. Alltså är det möjligt att du inte kommer att hitta din storlek bland dessa plagg.

Fördelar

 • Att du själv kan mixa och matcha olika färger som du vill ha på byxor och tröja, istället för att det är fast bestämt att du måste välja korrelerande färger, är en fördel för dig som gillar att välja själv.
 • En annan fördel finns i att tyget är en blandning av merinoull och syntetmaterial. Det leder till att tyget blir mer slittåligt och elastiskt. Merinoull är naturligt mer elastiskt än den ull som normalt sett används men blir mer elastiskt när den kombineras med andra material.
 • Eftersom Camo Merino Wool Setet är sytt med flatlocksömmar blir detta underställ mycket skönt att ha på sig, speciellt när du har andra lager över understället, som kanske också sitter väldigt kroppsnära.

Nackdelar

 • Ärmarna på tröjan har inga hål för tummarna vilket leder till att ärmarna kan rulla upp sig under andra lager. Det kan vara en nackdel om du befinner dig i en position där du antingen inte kan eller vill rulla ner ärmarna.
 • När du köper setet kan du inte välja att till exempel bara köpa byxor eller bara köpa en tröja. Det betyder att du måste köpa ett helt nytt set även om du kanske bara behöver byta ut en trasig tröja. Dessutom kan vissa färger sälja slut snabbare än andra så att du inte har möjlighet att matcha dina byxor med dina tröjor om du vill det.
 • Tillverkarna av Camo Merino Wool setet, Bula, nämner ingenting om ullen är mulesing fri eller inte vilket är en nackdel för dig som vill kunna vara aktiv i dina val om att köpa produkter som inte påverkar djur på ett negativt sätt. Dessutom nämner inte tillverkaren, Bula, något om klimatpåverkan som tillverkningen av dessa plagg har, vilket gör det svårt för konsumenten att veta om detta är ett klimatsmart val att göra.
Se priset!

 

5. Actives Wool Long John Men och Actives Wool Round Neck Men

Actives Wool Long John Men och Actives Wool Round Neck Men av Haglöfs är bra plagg i ett skönt och komfortabelt underställ set. Både tröjan och byxorna är gjorda i 96 % merinoull och 4 % elastan. Denna kombination gör att plaggen blir funktionella och ger dem en bra passform. Tyget till Actives Wool Round Neck Men har en kroppsnära fit, med stretchigt tyg och förskjutna flatlocksömmar. De förskjutna flatlocksömmarna tillsammans med det stretchiga tyget gör detta plagg optimalt för kroppsnära användning, vilket funkar perfekt när du rör dig mycket på din expedition, eller när du befinner dig i karga och kalla områden som kräver flera lager på varandra.

Actives Wool Long John Men och Actives Wool Round Neck Men använder sig båda av mulesingfri merinoull vilket visar att tillverkaren, Haglöfs, tar ansvar för sin påverkan på djur och natur. Att välja det bästa för djuren är i längden det bästa för människan då vi får mer ull och djuren får bättre levnadsstandard. Actives Wool Round Neck Men är stilren med en trendig, rund halsringning och finns i en färg, True Black- vilket är en typisk svart färg som passar i alla lägen. Tröjan har en söm över bröstet med tillverkarens logga i ett grått print under sömmen på den vänstra sidan. Actives Wool Long John Men underställsbyxor har samma typ av stilrena känsla som setets tröja, och har, likt tröjan, tillverkaren Haglöfs logga på det vänstra benet i vitt print. Vid midjan finns ett behagligt mjukt midjeresår som inte är lika brett som de andra midjebanden som finns bland denna underställs bäst i test-lista, men som ändå uppnår samma nivå av komfort som de andra midjebanden.

Tillverkarna av dessa plagg säger själva att designen är inspirerad av dalarna här i Sverige, vilket ger plaggen en mysig hemmakänsla. Tack vare den stora mängden merinoull är både byxorna och tröjan i Actives Wool setet naturligt odörminskande, fuktavvisande och temperaturreglerande. Elastinet ger plaggen mer stretch vilket gör att du får ett plagg som kommer att passa dig överlag.

Storlekarna finns mellan S och XXL vilket ger män med större storlekar möjligheten att finna bekväma underställ till sina äventyr. Detta set är till för dig som kombinerar många av dina friluftsaktiviteter med dina andra vardagsaktiviteter. Actives Wool Round Neck Men och Actives Wool Long John Men är utvecklade för friluftsaktiviteter men också anpassade för vardagslivet. Plaggen har alltså en multifunktionell användning för dig som kanske helst tar en skogspromenad innan jobbet börjar, eller kanske till och med jobbar med att utföra ett jobb som kräver att du är både ute och inne under arbetspasset.

Fördelar

 • Actives Wool Long John Men och Actives Wool Round Neck Men är tillverkade i nästan bara merinoull vilket gör att plaggen får en myriad av fördelar när de används ute i naturen.
 • Plaggen har förskjutna flatlocksömmar och elastan vilket gör dem till optimala underplagg som inte skaver eller kliar.
 • Designen är stilren och praktiskt. Du kan alltså ha på dig detta herr underställ i flera sammanhang, inte bara precis när du är ute och utför friluftsaktiviteter, utan också när du till exempel cyklar till jobbet, går långpromenad med hunden eller plockar svamp med din partner.

Nackdelar

 • Actives Wool Round Neck Men tröjan har varken hål för tummarna i slutet av tröjans ärmar, vilket betyder att tröjan kan rulla upp sig under andra plagg, eller dragkedja, vilket minskar din frihet att öppna upp dina underställ.
 • Plaggen säljs separat och endast i en färg, True Black – svart, vilket blir till nackdel för dig som gärna vill ha lite mer personlighet i ditt underställ.
 • Tillverkarna av detta underställ nämner ingenting angående om den merinoull som används är mulesingfri eller inte. Det kan vara en avgörande faktor för dig som sätter djurens rättigheter i fokus när du väljer dina egna herr underställ av dessa som är bäst i test. Utöver det nämns inte heller något om hur Haglöfs tillverkar sina produkter, om de värdesätter till exempel miljön när det kommer till sin produktion. Det är till stor nackdel för dig som aktivt väljer att stödja miljön med klimatsmarta val. Därför kan denna produkt bli mindre intressant för dig än till exempel Crafts Men’s Merino 180 Set.
Se priset! & Se priset!

 

6. ODLO PERFORMANCE EVOLUTION LIGHT SET MEN

Odlo Performance Evolution Light Set Men är ett underställ set i en unik och häftig design. Det mest unika med denna produkt, som skiljer sig från alla andra produkter i denna herrars underställs bäst i test lista, är att detta underställ är helt konstruerat utan sömmar. Det ger Odlo Performance Evolution Light Set Men en ovanlig fördel i att du får en komplett rörelsefrihet utan irritationen av skav och stick från obehagliga sömmar. Denna sömlösa design kan beskrivas som högteknologisk och främjar din rörelsefrihet maximalt.

Odlo Performance Evolution Light Set Men finns endast tillgängligt i färgen Odlo Steel Grey/ Odlo Graphite Grey vilket är en blyertsgrå färg, och och båda plaggen köps ihop. Tröjan har en design under bröstet som intensifierar känslan av att personen som bär plagget har mycket muskler under kläderna. Över vänstersidan av bröstet finns också tillverkarnas logga. Byxorna i detta underställs set har, likt tröjan, också tillverkarnas logga på höftens nedre vänstra sida.
Odlo Performance Evolution Light Set Men är till för högintensiv vinterträning, och borde kombineras med ett antal lager för att fungera som bäst. Det finns ingen beskrivning av hur mycket som är merinoull eller syntetmaterial. Det gör det svårt för dig som konsument att kunna göra ett informerat val. Eftersom du som konsument inte vet hur mycket merinoull som används i dessa plagg kan du heller inte veta om priset på produkten är värt det du betalar. Tillverkarna Odlo nämner inget om den ull de använder är mulesingfri, eller om hur de agerar för att göra sina produkter miljövänliga.

Fördelar

 • Odlo Performance Evolution Light Set Men är ett herr underställ som är unikt i denna bäst i test-lista med sin sömlösa design. Denna design betyder också att du undviker ett herr underställ som skaver och sticks om du väljer att köpa detta set.
 • Detta herr underställ är det billigaste av alla underställ som rankas här. Om priset är det viktigaste för dig är det en stor fördel.
 • Odlo Performance Evolution Light Set Men är skapat för friluftsaktiviteter som utförs under vinterhalvåret. Detta set kommer alltså vara mycket varmt och passa bra under andra lager av kläder.

Nackdelar

 • Odlo Performance Evolution Light Set Men är ett billigt underställs set men ger inte dig som konsument direkt transparens i produktbeskrivningen när det inte står hur mycket av materialet som är ull och inte. Samma sak gäller för miljöaspekten.
 • Utöver det finns inte några valmöjligheter när det kommer till färger och mönster. Mönstret på detta underställ är ändå unikt och tillfredställande för ögat.
Se priset!

 

Viktigt att tänka på när du ska köpa ett herr underställ

Det finns många saker att tänka på när du köper ett herr underställ i merinoull som är bäst i test. Till exempel behöver du veta hur mycket produkten kostar, i vilken miljö och årstid plagget passar in som bäst, och till vilka aktiviteter understället är anpassat. När du som konsument har dessa viktiga fakta kan du göra ett informerat och välgrundat val vilket leder till att du väljer den produkt som passar dig bäst.

1. DEVOLD EXPEDITION MAN ZIP NECK och DEVOLD EXPEDITION MAN LONG JOHNS W/FLY – 2098 kr

Devolds EXPEDITION MAN ZIP NECK kostar 1099kr och Devolds EXPEDITION MAN LONG JOHNS W/FLY kostar 999kr. Produkterna tillhör samma set men säljs separat. Tillsammans kostar detta set 2098 kr. Detta underställts set är bäst i test och passar bra för alla årstider då merinoullen håller värmen, andas på ett funktionellt sätt och klarar av att leda bort fukt från plagget effektivt. Du kan alltså ha på dig detta underställ var och när du vill då det passar in oavsett utmaningarna det står inför. Detta bäst i test underställ är dock skapat för extrema väderförhållanden vilket betyder att om du gillar att utföra friluftsaktiviteter i karga, tuffa eller utmanande miljöer kommer detta set att passa dig bäst. Underställs setet är anpassat för alla friluftsaktiviteter, oavsett om du ska bestiga Mount Everest eller paddla kanot över Atlanten. Självklart fungerar detta underställ jättebra om du bara ska vandra i skogen, jaga, åka skidor eller göra andra låg- och medelintensiva aktiviteter också. Detta underställ är till för dig som tar friluftsliv på allvar och behöver ett underställ som du kan förlita dig på. Devolds EXPEDITION MANs underställ är inte bara funktionellt och snyggt, det är gjort i skönaste och bästa materialen tillgängliga på marknaden. Dessutom är designen unik jämfört med de andra produkterna på denna underställs bäst i test lista. Det gör att Devolds EXPEDITION MANs underställ för herrar blir nummer ett i bäst i test. Möjligheterna för detta underställ kan endast begränsas av din egen fantasi, vilket är vad som gör detta herr underställ bäst i detta test.

 • I vilken miljö passar understället bäst?
  Devolds EXPEDITION MAN passar bäst i tuffare miljöer med svåra väderförhållanden. Storm, snö, ösregn eller hetta är vardagsmat för detta underställs set.
 • Till vilka aktiviteter passar understället?
  Devolds EXPEDITION MAN passar bra till alla aktiviteter men fungerar bäst till längre och mer krävande expeditioner.

2. Camo Merino Wool Set från Bula – 1395 kr

Både tröjan och byxorna i Camo Merino Wool setet säljs tillsammans och priset är 1395 kr.
Camo Merino Wool set fungerar i alla miljöer och årstider. Dock kan det behövas fler lager över understället under väldigt kalla expeditioner då koncentrationen av merinoullen inte är jättehög i dessa plagg. Dessutom kan understället bli lite svettigare i väldigt varma klimat eftersom det finns mycket syntetmaterial i kläderna som gör det svårare för merinoullen att andas. Detta underställ fungerar bäst i måttliga temperaturer. Camo Merino Wool set passar till alla aktiviteter, både hög, medel och låg intensiva aktiviteter. Detta underställs set passar också bra om du vill visa upp din modeinriktade sida. Camo Merino Wool setet är väldigt anpassningsbart till olika miljöer, temperaturer och klimat. Detta underställs set passar dig som gärna vill ha det där lilla extra i designen på dina kläder men inte vill spendera allt för mycket pengar på ditt bäst i test herr underställs set. Med dess många olika färger och bekväma design gör att detta underställ hamnar som nummer två som bäst i test.

 • I vilken miljö passar understället bäst?
  Camo Merino Wool Set från Bula passar bäst i kallare klimat med måttliga temperaturer.
 • Till vilka aktiviteter passar understället?
  Detta underställs set passar bra till de flesta icke-extrema aktiviteter. Till exempel passar detta set perfekt till en skidtur i de svenska fjällen.

3. Men’s merino 180 Set – 995 kr

Mens Merino 180 Set köps tillsammans i ett set och kostar 995 kr. Det gör Men’s merino 180 Set till ett av de billigaste bäst i test herr underställen på listan, utan att kvaliteten får lida. Men’s Merino 180 Set passar för alla årstider men på grund av att plaggen till största delen är tillverkade i syntetiska material är det främst under vår och höst som understället passar bäst att använda. Självfallet kan du använda understället under sommar och vinter med men under sommaren kan understället bli lite svettigt och under vintern kan det behövas lite fler tjocka lager över understället för att inte bli för kall. Mens Merino 180 Set passar till medel- och lågintensiva aktiviteter. Till exempel passar detta underställs set perfekt till höstens mysiga svampplockning eller en lång uppfriskande cykeltur. Mens Merino 180 set är bra för dig som vill köpa en billigare produkt som ändå är värd priset och där Craft arbetat aktivt för djuren och naturen i tillverkningen av underställs setet. Detta underställs set kommer som nummer tre i vår bäst i test underställs lista överlag, men som det mest klimatsmarta alternativet av underställen i ull blir detta set bäst i test.

 • I vilken miljö passar understället bäst?
  Mens Merino 180 Set passar bra till de flesta kallare miljöerna, men fungerar fortfarande bra i måttligare temperaturer.
 • Till vilka aktiviteter passar understället?
  Detta underställs set passar perfekt för medel- och låg- intensiva aktiviteter.

4. SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER LONG SLEEVE och SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER BOTTOM – 1900 kr

SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER LONG SLEEVE tröjan kostar 950 kr och SMARTWOOL MEN´S MERINO 150 BASE LAYER BOTTOM byxorna kostar 950 kr. Båda plaggen säljs separat, vilket gör att den totala kostnaden för båda plaggen i detta bäst i test underställs set är 1900 kr. SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER underställ passar för alla årstider och miljöer. Tack vare den höga koncentrationen av merinoull jämfört med syntetiskt material kommer dessa plagg att hålla dig varm i kalla klimat och kall i varma klimat. Oavsett vilket väder du utför dina friluftsaktiviteter i kommer detta underställs set att fungera att använda. SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER underställ passar medel- och lågintensiva aktiviteter. Du kan alltså vara bekväm med att till exempel ge dig ut i skogen på långpromenad med din hund, paddla kanot runt i Nordens sjöar eller bestiga ett mindre berg, bärande dessa plagg. Om du vill visa upp ditt nya mönstrade och färgglada underställ finns det dock andra alternativ på grund av att både SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER LONG SLEEVE tröjan och SMARTWOOL MEN´S MERINO 150 BASE LAYER BOTTOM byxorna endast finns tillgängliga i en färg- svart. Det går dock att bortse ifrån om du inte är intresserad av att ha flera olika färger eller mönster att välja mellan. Tack vare SMARTWOOL MEN´S MERINO 150 BASE LAYERS miljö- och djurvänligt hamnar dock detta set på plats nummer fyra som underställ i bäst i test.

 • I vilken miljö passar understället bäst?
  SMARTWOOL MEN’S MERINO 150 BASE LAYER passar bra till de flesta miljöer och temperaturer. Dock är detta ett underställ som inte är anpassat för mer extrema förhållanden, och fungerar därav bäst i mer normala temperaturer.
 • Till vilka aktiviteter passar understället?
  Detta underställs setet passar bäst till medel- och låg-intensiva expiditioner.

5. Actives Wool Long John Men och Actives Wool Round Neck Men – 1990 kr

Detta set passar till exempel för dig som är förälder och spenderar mycket tid med dina barn ute och inne, eller kanske är en aktiv hundägare som gärna tar en spontan fotvandring tillsammans ute i skogen. Om du endast är ute efter ett effektivt merinoulls underställs set, utan några mönster eller färger är detta set passande för dig. Actives Wool Round Neck Men och Actives Wool Long John Men säljs separat. Tröjan i detta set kostar 995 kr och byxorna kostar 995 kr. Tillsammans blir kostnaden för hela understället alltså 1990 kr. Actives Wool Round Neck Men och Actives Wool Long John Men passar bra i alla miljöer. Dock rekommenderas flera lager vid kallare expeditioner och äventyr, samt färre lager vid mycket varma klimat då det inte finns någon dragkedja på tröjan som kan underlättar att du kan kyla ned kroppen. Actives Wool Round Neck Men och Actives Wool Long John Men passar till medel- och låg intensiva aktiviteter då detta set är skapat för friluftsliv men anpassat för ditt mer vardagliga liv. Detta set blir tack vare sin versatilitet och multifunktionalitet inte det sista herr understället i merinoull i denna bäst i test listan. Dock kan vi inte motivera det höga priset på Active Wool setet då denna produkt inte erbjuder samma valfrihet som till exempel EXPEDITION MAN underställ från Devolds eller Camo Merino Wool Set från Bula gör. Med detta set får du fler färgmöjligheter och med Camo Merino Wool setet får du även mönster, som du själv kan välja att mixa och matcha som du vill. På grund av detta kommer Actives Wool Round Neck Men och Actives Wool Long John Men på plats nummer 5 i bäst i test listan för herr underställ.

 • I vilken miljö passar understället bäst?
  Actives Wool underställs set är optimalt för måttliga temperaturer. Detta underställs set passar dock inte till väldigt varma eller väldigt kalla områden.
 • Till vilka aktiviteter passar understället?
  Underställs setet är anpassat för både friluftsaktiviteter och vardagsaktiviteter. Alltså fungerar detta setet bra i medel- och låg- intensiva aktiviteter som till exempel, till att paddla kanot, cykla en runda runt stan eller andra lättare aktiviteter.

6. Odlo Performance Evolution Light Set Men – 749 kr

Tröjan och byxorna i Odlo Performance Evolution Light Set Men köps tillsammans och är det billigaste alternativet i denna underställs bäst i test lista. Kostnaden är bara 749 kr och både tröjan och byxorna i detta set säljs ihop. Odlo Performance Evolution Light Set Men är anpassat för kalla miljöer, som till exempel fjällen eller nordligare delar av världen. Det är generellt sett anpassat för vinterhalvåret. Odlo Performance Evolution Light Set Men är skapat för vinteraktiviteter som utförsåkning, längdskidor och liknande aktiviteter. Därmed kommer detta herr underställ passa dig som utför många friluftsaktiviteter i kalla miljöer och vill ha ett underställ som är billigt. Detta herr underställ i vår bäst i test lista ligger på sista plats på grund av att det inte håller samma standard som de andra produkterna. Det reflekteras i priset och påvisar att kvaliteten går ner tillsammans med priset. Dock är designen väldigt häftig och om det är viktigt för dig med just designen som konsument, går det att bortse från dess rankning på den här listan. Dessutom är detta herr underställ ett perfekt val om du har en lite mindre friluftsbudget.

 • I vilken miljö passar understället bäst?
  Odlo Performance Evolution Light Set ska helst användas i måttliga och kalla temperaturer på grund av materialet som understället är gjort utav. För varma miljöer passar inte bra.
 • Till vilka aktiviteter passar understället?
  Detta underställs set är anpassat för framförallt skidåkning och vinteraktiviteter i olika former.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *