Ryggsäck bäst i test 2024 – hitta bästa ryggsäcken

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

Det kan vara svårt att hitta den bästa ryggsäcken som passar dig och dina behov. Du kanske är på jakt efter den bästa och snyggaste ryggsäcken som du kan ha datorn i till jobbet, eller så söker du efter en större ryggsäck att ha med dig ut i skogen. Det finns väldigt många olika ryggsäckar att välja mellan och det är svårt att välja mellan de som finns. Sedan är det viktigt att hitta en ryggsäck som passar dig och det du framförallt kommer att använda ryggsäcken till. Det finns olika sorters ryggsäckar från de lite mindre som fungerar att använda varje dag till de som är utformade för att passa dig så bra som möjligt under vandringen eller en utflykt.

Bästa vardagsryggsäcken:

-> Se hela testresultatet längre ned på sidan.

Vi har testat flera olika ryggsäckar för att ta fram de allra bästa till dig och dina behov. Här nedan finns en lista på de bästa ryggsäckarna 2023 enligt oss, så att du enkelt kan ta reda på vilken som passar just dig och det du behöver en ryggsäck till. Om det så är en enklare ryggsäck som ska passa till jobbet eller skolan, en ryggsäck som ska klara skogen eller den bästa backpacking ryggsäcken som utsetts till bäst i test i år som du är på jakt efter så finns svaret här.

Denna text ger dig även tips på vad du ska tänka på när du köper en ryggsäck, både när det kommer till hur ryggsäcken ska sitta på dig och vad du ska tänka på rent ekonomiskt när du köper en ryggsäck, så att du köper den som passar dig och det du behöver ryggsäcken till perfekt. Den bästa ryggsäcken för dig finns där ute, det är bara att läsa, leta och prova!

Topp 7 bästa ryggsäckarna 2023

1. Fjällräven Singi Stubben

Fjällrävens Singi Stubben är den bästa ryggsäcken för en friluftsmänniska eller en aktiv person som behöver ha med sig mycket. Väskan är stor och rymmer 27 L.

Singi Stubben har en väldigt fyrkantig form, och det är nog därför den fått just namnet stubben. Den fyrkantiga formen gör även att det är väldigt lätt att packa och utnyttja all plats som finns i väskan. Det finns mycket plats och det är enkelt att fylla upp den. Även på denna Fjällräven-ryggsäck finns det bruna detaljer, och den klassiska Fjällräven-loggan finns högt upp på ryggsäckens framsida.

Ryggsäcken har ett flertal fack och på toppen av väskan finns ett fack som sluts med ett snölås. Det största facket på väskan öppnas framtill med dragkedja. Det finns även ett mindre fack på framsidan där du kan förvara saker som du lättare vill komma åt, det facket stängs och öppnas även med dragkedja. Det unika och smidiga med denna väska är att den har en inbyggd ram, vilket gör att du lätt kan använda ryggsäcken som en portabel pall. Det är just ryggsäckens pallfunktion som gör att detta är den bästa ryggsäcken för den som är jägare, fiskare eller för dig som ska ut på fågelskådning och vill ha möjligheten att kunna sätta dig vart som helst. Det går även att använda denna väska och dess pallfunktion om du vandrar mycket för att enkelt kunna ta en paus var du än befinner dig. Pallfunktionen gynnar även en backpackare, inte bara för att väskan är rymlig utan just för att den har flera användningsfunktioner som är bra när man är på resande fot. Det är ett bekvämt och smidigt sätt ha att med sig en stol, utan att behöva bära på ytterligare saker när man till exempel är i skogen eller på en tågstation i Berlin. En annan smidig funktion med denna ryggsäck är att du kan få plats med ytterligare två fickor. Det finns Singi Side Pockets som går att köpa till och sedan enkelt trä på ryggsäcken för extra utrymme i den. Även detta bidrar till att Singi Stubben är den perfekta backpacking ryggsäcken, eftersom det enkelt går att lägga till fickor för att få mer plats. Annars passar den som den är för en kortare resa, men för att den ska passa en längre resa är sidofickorna ett perfekt tillägg. Denna ryggsäck finns att köpa i två olika färger och du kan välja mellan Dark Olive och Stone Grey. Ryggsäcken kostar 2895 kr.

Fjällrävens Singi Stubben kom på sjätte plats för att ryggsäcken har en väldigt smidig och intressant design. Det är en ryggsäck som passar ett specifikt ändamål, men som är snygg och praktisk.

Fördelar

 • Ryggsäcken har en inbyggd pall.
 • Ryggsäcken är väldigt rymlig.
 • Det går att köpa till fickor för ytterligare förvaringsplats till ryggsäcken.

Nackdelar

 • Ryggsäcken har ingen reflexdetalj.
 • Ryggsäcken är inte så mångsidig, utan passar bäst i friluftsaktiviteter.
Se priset!

2. Haglöfs Corker 20L

Corker 20L från Haglöfs är en smidig ryggsäck som du får plats med det mesta i. Ryggsäcken rymmer 20 L och det finns ett speciellt fack där du enkelt och säkert kan förvara en 15-tumsdator, vilket även är väldigt smidigt. Det gör att Corker 20L är den perfekta ryggsäcken när du vill kunna ta dig till ditt arbete eller skola och säkert ta med dig din dator. Ryggsäcken har ett flertal innerfack så att du enkelt kan hålla dina saker organiserade och alltid ha koll på var du förvarar dem. Ryggsäcken har ett vadderat toppfack som inte bara skyddar innehållet i din väska utan du kan även förvara saker där i. Det finns även en stor öppning i ryggsäckens sidopanel som enkelt ger dig en klar översyn över det som finns inne i ryggsäcken. På ena sidan av ryggsäcken finns även ytterligare en ficka som går att öppna med dragkedja och där inne finns det flera små fickor där du kan kan förvara saker säkert. Ryggsäcken har även utvändiga sidofickor, utan dragkedja, som är gjorda i ett stretchmaterial så att du enkelt kan få in så mycket som möjligt i dem och även nå dem lätt. Här kan du förvara till exempel en vattenflaska.

Haglöfs Corker 20L förlorar aldrig sin fina form tack vare sin boxkonstruktion, så även om du inte fyller väskan kommer den att ha samma fina form. Några små detaljer som ryggsäcken har som även är bra är ett litet reflextryck så att du skyddas i mörkret, det finns även avtagbart midjebälte så att du själv kan avgöra om du vill ta användning av midjebältet och så finns det en nyckelhållare.

Ryggsäcken finns i tre olika färger, True Black, Tarn Blue och Dark Agave Green. Utöver att denna ryggsäck är väldigt smidig och rymlig så har den en väldigt snygg design. Haglöfs Corker 20L är den bästa ryggsäcken för dig som vill ha en snygg vardagsryggsäck, en som passar till skolan eller jobbet och som har plats för mycket saker och även ett skyddande fack för en dator. Ryggsäcken kostar ca 850 kr.

Haglöfs Corker 20L blev bäst i test just för att det är en smidig ryggsäck som går att använda varje dag. Det är en ryggsäck som passar vem som helst, både för att den har en väldigt snygg design och för att den är av bra kvalité.

Fördelar:

 • Ryggsäcken har mycket förvaringsplats och små fack.
 • Ryggsäcken har ett skyddande fack för en dator.
 • Ryggsäcken kommer i 3 färger.

Nackdelar

 • Ryggsäcken är inget integrerat regnskydd.
 • Ryggsäcken har inget topplock.
Se priset!

 

3. Osprey Talon 22

Ospreys ryggsäck Talon 22 är en snygg och flexibel ryggsäck med ett unikt mönster som lätt fångar ögat och ger ryggsäcken det lilla extra. Talon 22 rymmer 22 L. En väldigt bra egenskap som denna ryggsäck har är att den har en justerbar rygglängd så att du kan justera den för att den ska passa just dig perfekt. Den har även flexibla och justerbara axelband så att du ska få den passformen du vill ha.

Ryggsäcken passar perfekt till både vardagsbruk och till mer aktiva aktiviteter. Designen och det som tillkommer till ryggsäcken gör den dock till den bästa ryggsäcken för de något mer aktiva aktiviteterna, antingen på cykel eller till fots. För cyklister är just Talon 22 den bästa ryggsäcken för att den har en hjälmhållare och fäste för cykellyse. Ryggsäcken har bekväma axelband och höftremmar. Den har även detaljer i reflexmaterial så att du håller dig synlig och säker för både bilar och andra personer om du cyklar eller promenerar längs en väg eller gata.

Ryggsäcken har även andra unika detaljer såsom en bröstrem med en visselpipa, fäste för stavar och det finns även ett fäste för en ishacka. Ryggsäcken har även ett flertal fack för att du enkelt ska kunna få plats med det som du behöver under en dag i naturen eller en cykelrunda. På ryggsäckens höftbälte finns det även fickor för att du enkelt ska kunna förvara och enkelt nå det som du förvarar där. Talon 22 har en toppöppning med dragkedja. Sidofickorna på väskan är gjorda i mesh och de kan du med hjälp av ett band göra tightare så att till exempel din vattenflaska ska sitta fast och säkert i fickan. Även på fronten av väskan finns det en större ficka som också den är i meshmaterial. Det finns även små fickor i samma meshmaterial på axelremmarna där du kan förvara mindre saker, som till exempel en energibar. Ryggsäcken är anpassad för ett vätskesystem, men det är inget som ingår i väskan, utan det kan man köpa till. Ryggsäcken kommer i fyra olika färger så att du kan välja den som du tycker om mest. Färgerna som finns är Black, Martian Red, Ultramarine Blue och Yerba Green. Ryggsäcken kostar 1295 kr.

Ospreys ryggsäck Talon 22 kom på fjärde plats för att det är en väldigt speciell och cool ryggsäck som verkligen passar perfekt till den mer aktiva. Ryggsäcken har många speciella funktioner som speciellt gynnar den flitige cyklisten.

Fördelar

 • Ryggsäcken passar perfekt till dig som cyklist.
 • Ryggsäcken har en anpassningsbar rygglängd.
 • Ryggsäcken har smidiga detaljer, som fäste för stavar och hjälmhållare.

Nackdelar

 • Ryggsäcken har inte ett integrerat regnskydd.
 • Ryggsäcken har inte front- eller bottenöppning.
Se priset!

 

4. Patagonia Nine Trails Pack 20L

Patagonias ryggsäck Nine Trails Pack rymmer i volym 20 L. Det är en smidig, lättviktig och snygg ryggsäck som passar både män och kvinnor. Ryggsäcken är gjord i ett väderresistent material som passar dig som enkelt vill kunna ta med dig din ryggsäck överallt utan att behöva tänka på att den inte klarar av alla väder och att det du har inne i ryggsäcken inte ska riskera att till exempel bli blött av en oväntad regnskur eller snöfall.

Det här är den bästa ryggsäcken för dig som gillar att promenera eller vandra i skogen och vill ha med dig en smidig och snygg ryggsäck där du kan förvara ett extra lager ifall att det blir kallt, samt vätska och annat som du kan tänkas behöva under din utflykt. Den sitter bra och skönt på kroppen så att du lätt kan gå med den under en hel dag utan att få ont eller känna dig obekväm.
Ryggsäcken har justerbara band för en perfekt form som ska sitta bra och bekvämt på dig. Nine Trails Pack har även en justerbar bröstrem och midjebälte för extra support som behövs under en lång vandring, och om det är något som du gillar att använda på en ryggsäck.

I denna ryggsäck får du plats med mycket, det finns tre utvändiga fack som du enkelt kommer åt. De tre stora fickorna är gjorda i ett stretchmaterial så att du enkelt kommer åt det du förvarar i ryggsäcken och kan få plats med så mycket som möjligt i fickorna för att maximera utrymmet på ryggsäcken. Patagonia Nine Trails-ryggsäcken har även två fickor som hamnar på din höft när du bär väskan där du kan förvara mindre saker som du enkelt vill kunna komma åt när du är i farten. Det kan vara allt från ett litet snack till din mobil eller en liten karta.

Ryggsäcken är även designad för att passa dig så skönt som möjligt. Axelremmarna är vadderade för att det ska vara så bekvämt som möjligt att ha på sig denna ryggsäck och för att slippa axelremmar som trycker in på axlarna och gör ont efter en lång dag. Ryggsäckens ryggpanel är även gjord i ett väldigt andningsbart material som heter mono-mesh. Detta material används för att värme och fukt inte ska sätta sig vid ryggen. Det gör att du enkelt kan motionera, vandra eller gå en heldag med ryggsäcken utan problem. Ryggsäcken har en väldigt smidig och snygg design som gör att den passar på en vandring, antingen på berg eller i tjock skog, men den funkar och passar även för daglig användning. Patagonia Nine Trails Pack 20L är den bästa ryggsäcken för dig som vandrar mycket och åker ut på dagsutflykter där du vill kunna ha med dig en extra tröja och andra små saker. Ryggsäcken kostar 1299 kr.

Patagonias Nine Trails Pack kom på andra plats i vårt test av den bästa ryggsäcken för att det är en bra och praktisk ryggsäck som sitter skönt och bekvämt på kroppen.

Fördelar

 • Ryggsäcken är gjord i väderresistent material.
 • Ryggsäcken har justerbara band för en perfekt passform.
 • Ryggsäcken har en andningsbar ryggpanel.

Nackdelar

 • Det kan vara svårt att nå sidofacken när du har på dig ryggsäcken.
Se priset!

 

5. The North Face Vault Ryggsäck

Ryggsäcken från The North Face är smidig och enkel för dig som vill ha den bästa ryggsäcken som fungerar bra till vardagligt bruk. Ryggsäcken har en smidig design och är inte så stor i storleken. Den passar med andra ord inte om du har mycket att bära med dig, utan passar mer till dig som vill ha en ryggsäck till det du har med dig till jobbet, skolan eller en fritidsaktivitet.

Ryggsäcken har två bekväma axelband och ett extra spänne som går över bröstet för extra support och för att ryggsäcken ska sitta bekvämt. Ryggsäcken har två större fack som är rymliga för allt mellan en mindre dator eller en surfplatta och böcker till det du behöver för en dag ute. Dessa fack öppnas och stängs med en dragkedja. Ryggsäcken har ett flertal innerfack som gör det enkelt att organisera, och att ta med sig små saker som pennor eller nycklar utan att de flyger runt i ryggsäcken när du är i farten. På sidan av ryggsäcken finns det två mindre fickor i ett nätmaterial som är perfekta för att förvara en vattenflaska eller andra mindre föremål som du lätt vill komma åt, även när du har på dig ryggsäcken. Ryggsäckens rygg är lätt vadderad för att den ska sitta skönt på ryggen. Om du skulle ha en dator i väskan ger detta även lite extra skydd.

Ryggsäcken passar som sagt bäst för det dagliga bruket – att förvara papper, datorer och böcker för skola och jobb, eller en dag ute på stan. Men den fungerar även för en lättare dagsutflykt som en dag i skogen eller en dag på stan för att ha med sig lättare saker som en extra tröja, plånbok och paraply. Ryggsäcken kommer i flera olika färger, och den kostar under 1 000-lappen.

Ryggsäcken från The North Face kom på tredje plats i vårt bäst i test eftersom det är en liten och smidig ryggsäck som vem som helst kan ha nytta av. Ryggsäcken har en skön passform och du får plats med det du behöver ha med dig en vanlig dag.

Fördelar

 • Ryggsäcken har en perfekt storlek för daglig användning.
 • Ryggsäcken har två större fack.
 • Ryggsäcken är prisvärd.

Nackdelar

 • Om man behöver en ryggsäck med många fack, behövs nog en större väska än denna.
Se priset!

 

6. Fjällräven Räven 28

Fjällrävens modell Räven 28 skiljer sig från den klassiska Kånken som de flesta av oss nog är bekanta med. Ryggsäckens packvolym är 28 L. Räven 28 har en väldigt smidig och elegant design, utan några utstickande fickor och snygga detaljer i brunt. Den klassiska Fjällräven-loggan syns till exempel i brunt i nedersta hörnet av ryggsäcken som en snygg detalj.

Ryggsäcken har två större fack och ett mindre som öppnas i väskans topp med hjälp av en dragkedja. Mellan de två större facken finns det ett mindre fack. Det finns även ett fack i en mellanstorlek framme på ryggsäcken för förvaring av mindre saker som du lätt kan komma åt. Väskan har även två fack på vardera sida där du har plats med till exempel en vattenflaska eller andra små saker som du under dagen lätt vill komma åt. Ryggsäcken har även ett stoppat fack som är perfekt för en dator, som störst en 15-tumsdator, och den stoppade fickan bidrar till att datorn är skyddad. Väskans axelremmar är väldigt bekväma och justerbara så att du själv kan välja den passform som passar dig perfekt. Räven 28 har inte något spänne över bröstet eller höften.

Detta är den bästa ryggsäcken som passar dig under din vardag, när du vill ha en något större personväska med plats för allt som du kan tänkas behöva under dagen med en stilren och snygg design som passar såväl på kontoret som ute på en promenad. Väskan är både slitstark och praktisk. Denna ryggsäck är inte den bästa ryggsäcken om du ska ut och vandra länge i en tjock skog eller cykla, utan den är gjord för att passa en i vardagen, som till arbetet eller skolan. Den passar även om du ska iväg på en dagsutflykt och behöver ha med dig extra kläder eller liknande. Ryggsäckens snygga och stilrena design gör att den passar till allt. Det är en modern ryggsäck som passar vem som helst. Fjällräven är bra på att erbjuda sina ryggsäckar i ett flertal olika färger så att du ska kunna köpa väskan i den färg du vill ha, och det har de även gjort med denna modell. Räven 28 finns att köpa i flera olika moderna och fina färger. De färger som väskan kommer i är Black, Cabin Red, Chestnut, Dark Olive, Dark Sand, Deep Forest, Dusk, Navy och Super Gray. Ryggsäcken kostar 1395 kr.

Fjällrävens väska Räven 28 kom på sjätte plats i vårt bäst i test för att vi anser att det är en smidig och snygg väska som passar vem som helst. Den är väldigt mångsidig och finns i många färger, vilket är ett plus.

Fördelar

 • Ryggsäcken har en smidig design.
 • Ryggsäcken har plats för dator.
 • Ryggsäcken kommer i flera unika färger.

Nackdelar

 • Ryggsäcken passar framförallt vardagligt bruk, så om du vill ha en mer mångsidig väska är denna inte perfekt.
 • Ryggsäcken har inga detaljer i reflex.
Se priset!

 

7. Nike RPM

Nikes RPM-ryggsäck är en ryggsäck som passar perfekt för vardagens alla behov. Väskans unika utseende med band tvärs över hela väskan och ett marinblått tyg under gör den till en snygg, unik och praktisk väska.

Ryggsäcken har två större fack, som öppnas med en dragkedja, och det finns även två mindre fack på vardera sida av väskan, som öppnas och stängs med en dragkedja. De små facken på sidan av väskan är perfekta att förvara mindre saker i som en plånbok, nycklar eller din mobil, som du enkelt kan få snabb åtkomst till men som samtidigt är säkert förvarade tack vare dragkedjan. Ryggsäcken rymmer även de flesta datorer, både mindre och större, men den största laptopen som får plats i väskan utan problem är en 15-tumsdator. Det gör denna väska till den perfekta ryggsäcken för en skolelev eller till arbetet, då det finns plats för både en dator, papper och böcker.

Banden på ryggsäcken bidrar inte bara till det estetiska utseendet som väskan har utan det ger även möjlighet till ytterligare förvaring som du kan utnyttja om det skulle behövas. Om du inte gör det är det en bara en extra snygg detalj. Det finns två större justerbara remmar på väskan där man kan förvara till exempel en yogamatta eller sovsäck för att smidigt kunna ta med sig det. En extra vaddering på ryggen ger denna väska en bekväm och skön passform som gör att du inte får ont av att bära på den under en längre stund. Ryggsäcken kostar 1083 kr.

Nike RPM-ryggsäcken kom på femte plats för att den är en smidig ryggsäck som har ett unikt utseende. Ryggsäcken erbjuder bra förvaring och även en smidig yttre förvaring.

Fördelar

 • Ryggsäcken har många flexibla förvaringsmöjligheter.
 • Ryggsäcken har en vadderad rygg.
 • Ryggsäcken har plats för en dator.

Nackdelar

 • Ryggsäcken har inga detaljer i reflex.
Se priset!

 

Viktigt att tänka på när man köper en ryggsäck

Det finns olika saker att tänka på när du ska köpa en ny ryggsäck. Det är viktigt att både tänka på vad du ska ha ryggsäcken till och vad den ska kosta. Priset på ryggsäcken är ofta en indikator över hur bra kvalité den har.

Fundera på vad det är du behöver en ryggsäck till och vad du kommer att använda den mest för. Kommer du att använda den i din vardag, för att lätt bära på skolmaterial eller arbetsmaterial fram och tillbaka från hemmet till arbete eller skola? Eller vill du ha en ryggsäck för att enkelt förvara det som behövs under en dagsutflykt? Du kanske vill ha en redig ryggsäck som passar dig perfekt när du ska ut i skogen eller när du ska ut på en lång vandring? Eller behöver du en ryggsäck som fungerar perfekt för dig som cyklist? Ska du kanske ut och backpacka genom USA, Europa eller Asien och ska förbereda dig och undrar vilken ryggsäck som passar just dig och din resa? Oavsett vad det är för orsak som gör att du söker efter den bästa ryggsäcken så finns det en som passar just dig. Det du ska tänka på när du ska köpa en ryggsäck är att göra ordentligt med research. Läs på om olika ryggsäckar från olika källor, läs artiklar, läs olika recensioner och fråga runt bland de du känner om någon sitter på något tips.

Några av de viktigaste sakerna som du ska tänka på när du köper en ny ryggsäck är att se efter vilken storlek som du behöver ha på väskan. Normalt sett brukar vi tänka att om du ska iväg en heldag i till exempel skogen och ska ha med dig fika, en extra varm tröja, sjukvårdsutrustning och regnkläder så behövs en väska som rymmer ungefär 20-30 liter. På sommaren behövs oftast en mindre väska än vad som behövs under vinter, då man till exempel har med sig en tjockare tröja än vad som behövs under sommar månaderna. Om du ska åka på en längre resa eller vandring behövs en större väska, då du har med dig mycket mer. För att kunna få plats med mat, ombyte, en sovsäck och kanske till och med ett friluftskök så behövs det en väska som rymmer omkring 40-60 liter beroende på hur länge du ska vara borta och vilken säsong det är. Ska du vara borta väldigt längre, på till exempel en lång vandring, och kommer ha med dig tält, mer mat och mer ombyte krävs en mycket större väska. Då brukar det behövas en väska som rymmer omkring 80 liter. Även här beror den exakta storleken på exakt hur lång tid du ska vara borta och vad du planerar att ha med dig. Om du ska iväg under en lång tid, antingen på vandring eller camping, så är det bra att gör en ungefärlig mätning av vad och hur mycket som du kommer att behöva ha med dig och sedan välja vad för ryggsäck som behövs baserat på det. Om du söker efter en ryggsäck som du vill använda i din vardag, för att bära saker du behöver till jobbet eller skolan, är det viktigt att du funderar över vad det är du brukar ha med dig en normal dag. Är det mycket böcker och en dator eller är det bara små saker som en plånbok och kanske en mindre pocketbok så kan du förstå på ett ungefär om det är en stor en liten ryggsäck som du behöver ha.

Sedan är det väldigt viktigt att testa och se hur ryggsäcken sitter på dig. Den bästa ryggsäcken ska sitta bekvämt och passa din kropp och din längd. För det första är det viktigt att ta mått på din rygg, för att det kommer att hjälpa dig att bedöma vilken storlek på ryggsäcken som passar dig och din kropp. Det är även viktigt att tänka på vilka förutsättningar du har rent kroppsmässigt. Det är viktigt att du inte köper en ryggsäck som är för stor och då blir alldeles för tung för dig, då detta kan skada dig och din rygg, och även göra så att en rolig vandring bara blir jobbig. Det är även viktigt att kolla så att en ryggsäck har en så kallad soft-back, så att den är vadderad och sitter så bra och bekvämt som möjligt mot ryggen. Detta kommer nämligen göra så att du kan ha på dig ryggsäcken under en längre period utan att den känns obekväm eller till och med börjar göra ont.

Det är även viktigt att undersöka vilka funktioner olika ryggsäckar har när du väljer ut den bästa ryggsäcken för dig. Vad behöver du den till? Det finns ryggsäckar med de flesta funktionerna i dag, så det svåra är egentligen att ta reda på vad du behöver och vad du inte behöver. Om du behöver en ryggsäck som passar dig som cyklist eller vandrare så finns det ett stort utbud för just det. Det är bara viktigt att du tar reda på och undersöker vilka funktioner som du känner att du måste ha och sedan anpassar din sökning efter detta.

En annan faktor som är viktig att tänka på är om du behöver och vill ha en ryggsäck med många fack och framförallt med många sidofickor. Om du vet att du ska lasta i och ur din ryggsäck på en bil, buss eller tåg kan det vara smidigare med en väska som inte har fickor på sidorna som står ut och stör, eller där innehållet riskerar att åka ut. Samtidigt så är det smidigt med sidofack om det är så att du ska ut och vandra flera dagar, för att lätt kunna komma åt en karta eller en vattenflaska förvarad i sidofacket. Du behöver helt enkelt tänka på vilken typ av resa du ska iväg på och vilka färdmedel du kommer att använda dig av.

När du vet vad du ska ha ryggsäcken till, och vilken storlek du vill ha, är det viktigt att du tar dig din tid med att hitta den bästa ryggsäcken. Kika runt och prova olika. Ett tips är att prova ryggsäcken med lite tyngd i för att verkligen känna på hur det kommer att kännas när du ska iväg, så att du säkert vet om axelremmarna är hårda eller flexibla och om det känns bra i ryggen eller inte.

Pris på ryggsäckar

Det är enkelt att tänka sig att en bra, slitstark och snygg ryggsäck kostar väldigt mycket, och medan det finns en del väskor som kostar väldigt mycket finns det även mer budgetvänliga väskor som även de är av bra kvalité. Det finns alltså bra väskor som inte kommer att kosta dig otroligt mycket. Det finns olika företag som erbjuder bra ryggsäckar till ett väldigt bra pris, bland annat de ryggsäckar som vi har testat i år, som även är av väldigt bra kvalité och som kommer att hålla under en lång tid.

Men det är samtidigt viktigt att tänka på att en bra väska ska hålla länge och vara av bra kvalité. Då är det ibland värt att investera i en bättre och kanske dyrare ryggsäck, för att slippa köpa en ny ryggsäck vartannat år för att kvalitén inte var så bra som man önskade. Det sliter även en del på ryggsäcken när man fyller den till max och sedan vandrar i flera dagar, så bra kvalité hjälper till även där. En dyrare ryggsäck är oftast, men inte alltid, ett säkrare val för att ryggsäcken kommer att hålla under en lång tid. Det brukar även vara så att en något dyrare ryggsäck kan komma att sitta bättre på dig. Det är oftare en bättre rygg på de som kostar mer, antingen i form av en bra vadderad rygg som kommer att lägga sig bra mot din rygg eller en justerbar rygglängd.

Priset beror oftast på vilket märke det är på ryggsäcken, och vilket material som den är gjord av. Om ryggsäcken är gjord av ett bättre och mer hållbart material betyder det för det mesta att den också kommer att hålla längre, och tåla mer än vad en billigare väska gör. En del ryggsäckar har även tyg vid ryggen som andas väldigt bra, men även detta kan komma att kosta lite extra. Om det är så att du vet med dig att du använder din ryggsäck mycket på sommaren och ofta blir svettig på ryggen kan det här vara en väldigt bra och bekväm funktion att investera i. Om en ryggsäcks rygg har ett mer andningsbart tyg, där fukt och värme minskas, gör det att du kommer att känna dig mer bekväm och inte störas lika mycket av att bära på ryggsäcken under varmare tillfällen.

En annan faktor som ofta avgör vilken prisklass en ryggsäck kommer att hamna i är vilka funktioner som ryggsäcken erbjuder. En ryggsäck som har flera funktioner, som till exempel hjälmhållare eller att ryggsäcken även går att använda som en pall, är i regel dyrare, just för att den erbjuder fler funktioner. Innan du bestämmer dig för vilken ryggsäck du vill ha, och vilken ryggsäck du söker efter är det ett tips att fundera över vad för funktioner du vill ha och vad för funktioner du kan dra nytta av. Behöver du massvis med extra fack? Behöver du ett enkelt sätt att förvara dina gåstavar på? Behöver du plats för din dator?

Efter att du har bestämt vad för funktioner du behöver i din ryggsäck kan du fundera över vilken storlek du kommer att behöva ha. En större väska kostar i regel mer än en mindre, så det är både smart och viktigt att se över vilken storlek på ryggsäck som du behöver.

När du sedan vet vilka funktioner och vilken storlek du behöver i en ryggsäck är det viktigt att bestämma vilken budget du har när du ska köpa din nya ryggsäck och sedan leta efter den bästa ryggsäcken bland de som erbjuds i den prisklassen. Du kommer att hitta en som passar dig bra inom din budget, men det är bra att veta innan du börjar söka hur mycket du kan lägga på ryggsäcken så att du begränsar ditt sökområde.

Som sagt så finns det många bra ryggsäckar i alla olika prisklasser. Det som du behöver göra för att hitta en som är bra är att söka ordentligt och tänka över vad just du behöver i en ryggsäck. Det som är viktigt att tänka på är att bestämma vad du har för prisklass och om det är värt för just dig att investera mer i en dyrare väska som oftare är av bättre kvalité. Om du följer dessa tips kommer du att hitta den bästa ryggsäcken för just dig.

1 reaktion på ”Ryggsäck bäst i test 2024 – hitta bästa ryggsäcken”

 1. Pingback: Frilufts.se är nu en del av Outdoorlivet.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *