Campingdusch bäst i test 2024 – hitta bästa campingdusch

Det här inlägget kan innehålla reklamlänkar till outdoorexperten.se, outnorth.se, amazon.se, kjell.com, conrad.se.

I skogen, på campingplatsen eller, ja, egentligen lite varstans. Här listar vi fem campingduschar bäst i test just nu, så att du kan göra ett välgrundat val innan du inhandlar din nya friluftskompanjon!

Campingduschar är ett populärt – och ibland till och med nödvändigt – inslag för den inbitne camparen. I skogen, utanför husvagnen, på fjället eller någon annanstans – en campingdusch är ovärderlig för den äventyrlige som även vill hålla sig fräsch.Men sitt namn till trots används campingduschar inte bara av den som vill duscha – tvärt om! Campingduschar fungerar utmärkt till att rengöra husdjur, cyklar eller till och med för att diska. Möjligheterna med en campingdusch är oändliga, det enda du behöver är tillgång till vatten och, ibland, tillgång till el för att ladda duschen.

Campingduschar kommer i flera tappningar: uppladdningsbar, upphängningsbar, lång slang, kort slang, justerbart munstycke, ja, ni förstår. Det enda du behöver göra är att fundera över vilken sorts campingdusch som just du behöver för att maxa friluftsäventyret.

Oavsett vilken campingdusch du drömmer om finns det ett alternativ för dig. Här har vi fem favoriter som alla är rankade som bästa campingdusch 2023.

Topp 5 bästa campingdusch 2023

Intresserad av vilka våra fem toppval för campingdusch bäst i test är? Klart att du är, häng med!

1. Pocket Shower

Denna ultralätta campingdusch bäst i test har, med sin vikt på otroligt nätta 120 gram, utan tvekan slagit rekord i att vara den smidigaste portabla duschen på marknaden idag. Om du tidigare har uppskattat Sea to Summits Lightweight Dry Sacks, kommer du att älska Pocket Shower, som förutom att vara smidig dessutom är konstruerad i samma material som Sea to Summits Dry Sacks.

Pocket Shower är med andra ord en tungviktare i lättvikt. Någonting annat som får denna campingdusch bäst i test att sticka ut är att den, trots sitt lilla format, får plats med 10 liter vatten. Det innebär att du vid optimala förhållanden kan få en dusch som räcker i upp till 8 minuter.

Men inte bara det, tack vare det mörka materialet kan du avnjuta en varm dusch, om du placerat den vattenfyllda säcken i solljus en stund innan. Om det är någonting som verkligen får Pocket Shower att sticka ut så är det att den kan användas som en Dry Sack när den inte är vattenfylld. Det innebär att du kan transportera kläder eller annat som behöver hållas torrt när du inte använder campingduschen.

Fördelar med Pocket Shower

 • lätt att ta med (superkompakt)
 • användarvänlig och lätt att hänga upp
 • upp till 8 minuters duschtid i varmt vatten

Nackdelar med Pocket Shower

 • kort munstycke
 • något osmidig
 • behöver hängas upp (ingen sugkopp)
Se priset!

 

2. Solar Shower 20L

Här har du en riktig vinnare. Denna fältdusch är försedd med en hänganordning, så att du kan använda den nästan överallt, och dessutom har den en stor volym (en av de största, jämförelsevis) på 20 liter.

Någonting som är extra bra med Solar Shower 20L avslöjas redan i dess namn: Den kan värma upp vattnet. Jajamän, genom att ställa den vattenfyllda behållaren i solen i några timmar, knappt tre timmar i fullt solljus, värms vattnet upp så pass mycket att du kan få avnjuta en varm dusch. Det kanske inte är den snyggaste campingduschen på marknaden, men den gör sitt jobb med bravur.

Munstycket är justerbart, så att du kan kontrollera vattenflödet och få en längre dusch, med lägre tryck, eller en kortare dusch, med högt tryck. Vad du föredrar är helt upp till dig. När du inte längre använder denna fältdusch rullar du enkelt ihop den så att du smidigt kan ta med dig den överallt. En campingdusch bäst i test, med andra ord!

Fördelar med Solar Shower 20L

 • enkel att använda och lätt att hänga upp
 • stor volym
 • vatten värms i solljus

Nackdelar med Solar Shower 20L

 • lite kort slang
 • av/på-knappen är något krånglig
Se priset!

 

3. LIBERWAY

Denna finurliga campingdusch är både lätt och användarvänlig. Denna campingdusch bäst i test kan laddas via en USB-sladd likaväl som via bilens cigarettändaruttag. LIBERWAY är med andra ord portabel i ordets rätta bemärkelse – använd den var du vill! En av anledningarna till att LIBERWAY är så lätt att använda är att den har en nätt vikt på 650 gram, samt att den har en kraftig sugkopp och krok, som gör att du kan fästa den i ett träd, likaväl som på bilfönstret.

Det kraftfulla litiumbatteriet på 2 200 mAh gör sitt jobb genom att leverera ett bra vattenflöde på mellan 3,5 liter/minut till upp till 5 liter/minut. Det innebär att LIBERWAY kan användas i upp till 45 minuter, om batteriet är fulladdat. Och om någonting skulle bli fel med batteriet vill LIBERWAY gärna hjälpa till och erbjuder sig att byta ut batteriet.

Någonting annat som är riktigt bra med LIBERWAY är att den har flera användningsområden. Den kan användas på bil, cykel, husdjur och, såklart, på dig själv, tack vare den längre slangen. LIBERWAY är konstruerad i PVC och uppfyller säkerhetskraven i både RoHS-standard, EN55014-2 samt EN55014-1.

Fördelar med LIBERWAY

 • Lätt vikt
 • Bra vattentryck som håller i upp till 45 minuter
 • 3 års garanti

Nackdelar med LIBERWAY

 • Vatten kan ibland läcka ut från duschhuvudet
 • On/off-knappen kan ibland vara lite seg
 • Behöver fylla på vatten ofta
Se priset!

 

4. DR.PREPARE

Kanske vet du med dig att du ska campa mitt ute i ingenstans, kanske föredrar du bara en campingdusch som inte kräver el. DR.PREPARE är en campingdusch bäst i test tack vare att den kan värma upp vatten via solljus, vilket gör den både bekväm och möjlig att använda precis överallt.

Duschen kan hålla upp till 15 liter vatten och väger strax under ett kilo. Inte är den särskilt stor heller, på sina 46×20,1 cm, vilket gör den lätt att bära med även i lite krångligare terräng. Denna campingdusch är byggd i vattentät PVC och kommer med en liten reparationssats vid inköp, någonting som alla campingentusiaster borde ha med sig på tur.

DR.PREPARE har dessutom en praktisk förvaringsväska med dragkedja, som gör den ännu enklare att bära med sig och förflytta.

Någonting som gör DR.PREPARE unik är den smidiga fotpumpen som gör användningen av campingduschen till ett nöje. Precis som med många andra campingduschar gäller för DR.PREPARE att den har flera användningsområden: Använd den på bilen, på hunden eller varför inte för att diska?

Fördelar med DR.PREPARE

 • Användarvänlig och lätt vikt
 • Bra tillbehör (exempelvis medföljande reparationssats)
 • Värm vatten i solljus

Nackdelar med DR.PREPARE

 • Vattentrycket kunde ha varit bättre
Se priset!

5. Qbuds

Vem har sagt att campingduschar inte kan erbjuda lyxiga funktioner? Det frågar sig Qbuds bärbara campingdusch, som med ett ordentligt duschhuvud får campingturen att kännas lite mer som hemma.

Kanske inte den smidigaste att ta med sig men nog så lätt att använda, det är vad som definierar denna campingdusch bäst i test. Du sänker helt enkelt ner pumpen i en hink (eller annat kärl fyllt med vatten) och slår på campingduschen via den externa av/på-knappen.

Den här campingduschen är alltså inte begränsad till en viss vattenmängd, vilket flera andra campingduschar är. Däremot kommer du inte att kunna duscha hur länge som helst, men nästan, eftersom batterierna håller för upp till 45 minuters duschande vid optimala förhållanden och om den är fullt laddad.

Qbuds bärbara campingdusch kommer med två stycken avtagbara, samt laddningsbara, batterier på 2 200 mAh vardera. Den ger ett jämnt flöde under hela duschen och kan användas utomhus såväl som inomhus. Med både sugkopp och krok är den dessutom lätt att använda ute i skogen, såväl som på campingplatsen. Och, såklart, kan du använda denna dusch för att tvätta av ett lerigt husdjur, för att diska eller för vad som helst som kräver vatten.

Fördelar med Qbuds

 • Jämnt vattenflöde
 • Upp till 45 minuters användning
 • Enkel montering

Nackdelar med Qbuds

 • Ingen hink medföljer
 • Lite kort slang
Se priset!

 

Viktigt att tänka på när man köper en campingdusch

Här har vi samlat information om några av de viktigaste sakerna att tänka på innan man köper en campingdusch och när man väl har köpt en.

Pris på campingduschar

Hur mycket en campingdusch kostar beror mycket på vad det är du är ute efter. Priset kan variera från några hundra till närmare tusen kronor (ibland till och med mer). Tänk på vad du behöver och vilka egenskaper du önskar att din campingdusch har.

Om du exempelvis gärna tar med dig cykeln på campingturen, då kanske du behöver en längre slang på din campingdusch så att du kan göra ren den från lera och annan smuts. Eller så kanske du har ett husdjur som gärna springer på egna äventyr och behöver bli avsköljd innan den är välkommen in, även här kan en längre slang vara att föredra och kanske också ett ordentligt munstycke.

Överlag kan man säga att om du är ute efter en simplare produkt, ja då kanske priset också går ner. Olika varianter på upphängning, munstycke, om den behöver laddas via el eller inte och annat kan också spela stor roll för priset.

Här är varför:

Måste alla campingduschar laddas med batteri?
Absolut inte! Många campingduschar har en mer säckliknande konstruktion (se några av alternativen i testet ovan), vilket gör att de enkelt används bara genom att bli fyllda med vatten – så sköter gravitationen resten.

Hur funkar upphängning av campingduschar och finns det något alternativ?
Många campingduschar kommer med krok och/eller sugkopp, vilket gör att de enkelt monteras i ett träd eller på en yta där sugkoppen kan få fäste. Det finns även campingduschar som varken behöver hängas upp eller monteras med sugkopp, och det gäller då särskilt batteridrivna campingduschar.

När det gäller campingduschar som inte är batteridrivna är det oftast lättare att använda dem om de hängs upp, eftersom att vattnet rinner ut tack vare den höga positionen från exempelvis ett träd.

Har campingduschar bara ett enda flöde?
De flesta campingduschar har ett justerbart flöde, ofta via ett justerbart munstycke, så att du kan välja hur hård strålen ska vara. Bra att tänka på är att ju starkare stråle, desto kortare dusch, eftersom att det gör att vattnet tar slut snabbare.

Hur varmt blir vattnet?
I campingduschar där vattnet värms genom att stå i solen är det lätt att tänka att vattnet kanske inte blir så varmt – men det är faktiskt helt fel. Vattnet i en campingdusch som värms av solen kan bli upp till 50 grader! Så tänk på att känna på vattnet med handen innan du ställer dig under full stråle.

Vi hoppas att du har hittat en campingdusch som passar dig, lycka till!

2 reaktioner på ”Campingdusch bäst i test 2024 – hitta bästa campingdusch”

 1. Hej! Har precis köpt en campingdusch, hur lång tid tar det att fullladda litium batterier! Står att det sedan ska räcka i 45 min duscha/ Häls Mona

  1. Hej Mona!
   Det beror lite på modell. Stora litiumbatterier brukar ladda långsammare än små. Vilken modell har du?
   mvh Redaktionen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *